Vicepreşedintele Mike Pence: Grupul naval, trimis de Trump spre Coreea de Nord, va ajunge în câteva zile în Marea Japoniei

Portavionul Carl Vinson şi grupul naval aferent, despre care preşedintele american Donald Trump a declarat pe 9 aprilie că se va îndrepta spre Coreea de Nord, urmează să ajungă în următoarele zile în Marea Japoniei, a anunţat sâmbătă vicepreşedintele Mike Pence, potrivit site-ului postului France 24.

3450 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Mike Pence: Grupul naval, trimis de Trump spre Coreea de Nord, va ajunge în câteva zile în Marea Japoniei

Vicepreşedintele Mike Pence: Grupul naval, trimis de Trump spre Coreea de Nord, va ajunge în câteva zile în Marea Japoniei

"Ne aşteptăm ca în curs de câteva zile să ajungă în Marea Japoniei, înainte de finalul acestei luni", a declarat Pence.

Pe 9 aprilie, Preşedinţia SUA a anunţat că portavionul USS Carl Vinson şi grupul naval aferent nu vor mai face escală în Australia şi se vor îndrepta spre Marea Japoniei, pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord. În acel moment, Sean Spicer argumenta că grupul naval trebuie trimis în această zonă pentru descurajarea regimului Kim Jong-Un.

Însă imagini publicate pe 15 aprilie au arătat că navele militare se aflau în Strâmtoarea Sunda, în largul Indoneziei, după care s-au îndreptat de fapt spre nord-vestul Australiei, unde au participat la un exerciţiu, iar de acolo ar urma să ajungă în largul Peninsulei Coreea.

Cazul a fost criticat de membri ai Congresului. "În mod cert, acest caz arată o lipsă de comunicare ce generează probleme, deoarece preşedintele este comandantul forţelor armate, iar James Mattis, secretarul Apărării, aparent i-a spus, potrivit presei, că portavionul şi distrugătoarele se îndreptau spre Coreea de Nord, ca demonstraţie de forţă, când de fapt se îndreptau în direcţie opusă, în Australia. Este o problemă foarte gravă dacă nu ştim unde sunt mijloacele noastre militare", a declarat senatoarea republicană Susan Collins.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici