Viceprim-ministrul spaniol îi cere liderului catalan Quim Torra să renunţe la discursul secesionist

Vicepremierul Spaniei, Carmen Calvo, i-a transmis liderului din Catalonia, Quim Torra, să „nu mai mintă” populaţia din Catalonia cu privire la obţinerea independenţei regiunii, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

741 afișări
Imaginea articolului Viceprim-ministrul spaniol îi cere liderului catalan Quim Torra să renunţe la discursul secesionist

Viceprim-ministrul spaniol îi cere liderului catalan Quim Torra să renunţe la discursul secesionist

Carmen Calvo a cerut oficialilor catalani să se oprească din „a-i minţi” pe locuitorii regiunii Catalonia, promiţându-le independenţa de statul spaniol, ca urmare a intensificării protestelor violente ce au blocat oraşul Barcelona.

În cadrul aceleiaşi declaraţii, viceprim-ministrul spaniol a criticat partidele de orientare extremă dreapta de „iresponsabilitate, lipsă de loialitate şi egoism”.

Carmen Calvo, membră a Guvernului spaniol socialist, a justificat răspunsul forţelor de ordine la violenţele din Catalonia ca fiind „foarte proporţionale”, adăugând că autorităţile şi-au dorit evitarea coliziunii dintre forţele de poliţie şi protestatari. Aceasta a afirmat că Guvernul ia toate măsurile pentru a evita escaladarea violenţelor.

„Încercăm să nu facem acum vreo greşeală care ar putea bloca începerea unor negocieri politice în regiune”; „Aceasta este cea mai responsabilă, dar cea mai dificilă poziţie”, a declarat vicepremierul Calvo.

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunţat luni că nouă lideri separatişti catalani au primit sentinţe între 9 şi 13 ani în închisoare. Decizia a provocat ample proteste la Barcelona şi în alte oraşe din regiune, soldate cu rănirea a cel puţin 80 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici