Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie la 1 ianuarie 2014, abia aşteaptă să se întoarcă acasă: Câştig 60.000 de lire sterline pe an, dar mă sperie fetele britanice

Victor Spirescu, primul român care a venit în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii, la 1 ianuarie 2014, afirmă că abia aşteaptă să se întoarcă în România, deşi câştigă 60.000 de lire sterline (76.000 de euro) pe an, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

8365 afișări
Imaginea articolului Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie la 1 ianuarie 2014, abia aşteaptă să se întoarcă acasă: Câştig 60.000 de lire sterline pe an, dar mă sperie fetele britanice

Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie la 1 ianuarie 2014, abia aşteaptă să se întoarcă acasă: Câştig 60.000 de lire sterline pe an, dar mă sperie fetele britanice

La un an după sosirea sa în Marea Britanie, Victor Spirescu nu numai că a câştigat destui bani, ci a şi învăţat multe despre cultura britanică, unele lucruri nefiindu-i deloc pe plac. Pentru început, el şi-a format o opinie destul de fermă despre modul în care se comportă britanicii, despre care crede că nu sunt chiar atât de civilizaţi. "Oamenii sunt atât de gălăgioşi în Marea Brianie. Merg la metrou şi aud aceste fete vorbind. Wow! Ce zgomot fac", afirmă el, scrie dailymail.co.uk.

TITLURILE ZILEI

"Iar fetele beau atât de mult aici. Vineri noaptea, fetele sunt atât de bete, iar eu nu sunt de acord cu acest lucru. În România nu vezi aşa ceva. Mă sperie fetele britanice. Îmi este dor de cultura din România, de tradiţii", adaugă el.

"Nu mă înţelegeţi greşit, fetele britanice sunt frumoase - au gene bune. Dar se comportă foarte diferit de fetele din România. Ele sunt egale cu bărbaţii. Nu prea ştiu ce părere să am despre acest lucru. Am nevoie de o fată care să gătească pentru mine şi să îmi spele hainele, dar deocamdată fac acest lucru singur. Cultura este o problemă", afirmă el.

De la intenţia sa de a lucra într-o spălătorie, atunci când a ajuns în Marea Britanie, tânărul a ajuns acum să câştige în jur de 250-300 de lire sterline (320-380 de euro) pe zi instalând tubulatură de ventilaţie în clădirile din Londra, ceea ce înseamnă peste 60.000 de lire sterline pe an.

Tânărul locuieşte însă împreună cu alţi şase români într-o casă din Newbury Park, Essex, plătind o chirie de 600 de lire sterline (766 de euro) pe lună. Locuinţa lui Victor este de fapt o cameră cu un pat dublu, un dulap, o canapea şi un fotoliu. Pe pat are aşternuturi în culorile steagului Marii Britanii, iar alături se află un steag al României.

Planul lui este să economisească bani pentru a se întoarce în România, unde vrea să nu mai fie nevoit să muncească vreodată. "Am venit aici să fac bani, nu să îi cheltuiesc", afirmă el. "Sunt bani buni aici. Câştig 250 de lire sterline pe zi, uneori 300 de lire sterline. Trimit bani acasă în România la fiecare două săptămâni", adaugă el.

Tânărul plăteşte taxe pentru venitul său la fel ca orice britanic, este liber-profesionist şi nu a primit niciodată beneficii sociale, afirmă cotidianul britanic.

"Oamenii spun că românii vin aici să fure locuri de muncă de la englezi, dar nu este adevărat. Oricine poate găsi de muncă în Anglia dacă îşi doreşte cu adevărat. Este de muncă. Dar poate oamenii nu vor acest lucru. Dar dacă cineva vrea să stea acasă, să fie leneş, să stea pe ajutor social, este alegerea sa. Pe mine nu mă deranjează, dar eu prefer să muncesc", explică el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici