Victoria Nuland îndeamnă Chişinăul să formeze "un Guvern profesionist, cu oameni integri"

Subsecretarul de Stat american Victoria Nuland a îndemnat Chişinăul să formeze "un Guvern profesionist, cu oameni integri", într-o discuţie la telefon cu premierul Iurie Leancă cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, anunţă un comunicat al Guvernului de la Chişinău.

93 afișări
Imaginea articolului Victoria Nuland îndeamnă Chişinăul să formeze "un Guvern profesionist, cu oameni integri"

Victoria Nuland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Iurie Leancă a avut o discuţie la telefon cu subsecretarul de stat american pentru afaceri europene şi euroasiatice, Victoria Nuland, despre rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie.

Diplomatul american a îndemnat Chişinăul să formeze "un Guvern profesionist, cu oameni integri, care vor accelera reformele" în Republica Moldova, potrivit comunicatului.

La rândul său, premierul Iurie Leancă a asigurat că obiectivele principale ale noului Guvern de la Chişinău vor fi reforma justiţiei şi combatarea corupţiei. În context, Iurie Leancă a menţionat că, în procesul de realizare a tuturor acestor reforme, Republica Moldova mizează pe sprijinul susţinut al partenerilor externi.

De asemenea, cei doi oficiali au pledat pentru intensificarea dialogului strategic moldo-american, lansat în martie la Washington. Totodată, Iurie Leancă a invitat-o pe Victoria Nuland într-o vizită la Chişinău, la începutul anului viitor.

Cele trei partide proeuropene de la Chişinău negociază în prezent acordul unei coaliţii de guvernare, după ce au obţinut 55 de mandate în noul Parlament al Republicii Moldova, în urma scrutinului legislativ din 30 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici