Victoria obţinută la Kobane împotriva SI este "crucială", a apreciat John Kerry

Recucerirea oraşului Kobane de către forţele kurde, care au reuşit să evacueze din această localitate siriană organizaţia Stat Islamic cu sprijinul raidurilor aeriene ale coaliţiei, este "crucială", a dat asigurări, sâmbătă, secretarul de Stat american, John Kerry.

696 afișări
Imaginea articolului Victoria obţinută la Kobane împotriva SI este "crucială", a apreciat John Kerry

Victoria obţinută la Kobane împotriva SI este "crucială", a apreciat John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jihadiştii "au fost forţaţi să-şi recunoască înfrângerea", a afirmat şeful diplomaţiei americane, John Kerry, în cursul unei conferinţe de presă cu omologii săi mexican, José Antonio Meade, şi canadian, John Baird, la Boston, în nord-estul Statelor Unite.

SI a suferit la Kobane cel mai mare eşec de când s-a implicat în războiul civil din Siria în 2013.

După peste patru luni de lupte crâncene, forţele kurde au reuşit să învingă SI, în special cu ajutorul raidurilor aeriene efectuate de coaliţie.

"Un drum lung mai rămâne de parcurs în această campanie, dar Daesh (acronimul în arabă al SI) a afirmat întotdeauna că (oraşul sirian) Kobane are un caracter simbolic (...) şi este un obiectiv strategic", a declarat Kerry.

"Prin urmare, faptul că i-am alungat (din acest oraş) este crucial", a apreciat el.

Coaliţia împotriva SI condusă de Statelor Unite a efectuat "peste 700 de atacuri aeriene" începând din 8 august.

"Forţele terestre kurde, sprijinite de forţele noastre aeriene, au reuşit să recucerească oraşul Kobane, ceea ce dovedeşte lipsa de veridicitate a unor afirmaţii ale (organizaţiei) Daesh potrivit cărora ea este invincibilă", a subliniat generalul american James Terry, citat într-un comunicat al Departamentului american al Apărării publicat sâmbătă.

"Coaliţia va continua să atace Daesh", a dat asigurări el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici