VIDEO | Americanii, speriaţi de gândul că ar putea rămâne fără mâncare: coadă imensă la o bancă de alimente

Un centru de distribuţie de alimente pentru persoane nevoiaşe din sudul Californiei a atras, joi, atât de mulţi oameni încât maşinile care stăteau la coadă pentru a primi produse gratuite se întindeau pe o distranţă de peste un kilometru, potrivit Reuters.

900 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Americanii, speriaţi de gândul că ar putea rămâne fără mâncare: coadă imensă la o bancă de alimente

VIDEO | Americanii, speriaţi de gândul că ar putea rămâne fără mâncare: coadă imensă la o bancă de alimente

Sute de alte persoane, multe cu pungi de gunoi deasupra capului pentru a se adăposti de ploaie, au ajuns la un centru de distribuţie a alimentelor gratute alimentar pe jos, formând o coadă lungă în Van Nuys, în regiunea centrală din Valea San Fernando din Los Angeles.
 
Organizatorii au spus că au suficiente alimente pe care le vor distribui unui număr de peste 2.500 de familii, fiecare primind o cutie de 16 kg de orez, linte şi alte alimente de bază, precum şi pui congelaţi, portocale şi alte alimente.
 
„Am şase copii şi este greu cu mâncarea. Soţul meu lucra la construcţii, dar acum nu mai putem plăti chiria”, a spus Juana Gomez, 50 de ani, din North Hollywood, în timp ce îşi aştepta rândul.
 
Pandemia COVID-19 a închis afacerile neesenţiale din Statele Unite, peste 90% dintre americani fiind obligaţă să respecte diverse ordine de şedere la domiciliu, privând milioane de oameni de plata salariilor.
 
Partea de nord-est a Los Angelesului, care adăposteşte multe familii sărace din America Latină, a fost cea mai afectată.
 
LA Regional Food Bank a furnizat alimentele provenind din donaţii în faţa primăriei din Van Nuys. Preşedintele său, Michael Flood, a declarat că astfel de donaţii au devenit un mod din ce în ce mai important de a ajuta cu hrană persoanele nevoiaşe, „una sau două pe zi” fiind organizate în diferite locaţii din regiunea Los Angeles.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici