VIDEO. ATAC TERORIST la Paris. Un poliţist a fost ucis, iar alţi doi agenţi sunt grav răniţi; o turistă străină, rănită uşor / Poliţia franceză caută un al doilea posibil suspect în legătură cu atacul

Un agent de poliţie a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi grav, în urma unui incident terorist care a avut loc pe bulevardul Champs Elysees din Paris, au anunţat autorităţile franceze, care au indicat că atacatorul a fost neutralizat, relatează presa franceză.

Share pe Facebook 26921 afişări

Imaginea articolului VIDEO. ATAC TERORIST la Paris. Un poliţist a fost ucis, iar alţi doi agenţi sunt grav răniţi; o turistă străină, rănită uşor / Poliţia franceză caută un al doilea posibil suspect în legătură cu atacul

VIDEO ATAC la Paris. Cel puţin doi poliţişti, împuşcaţi LIVE TEXT (Imagine: Twitter)

UPDATE 11:35 Bărbat suspectat de implicare în atacul din Paris s-a prezentat la o secţie de poliţie din Belgia

Un bărbat care a fost semnalat poliţiei franceze de autorităţile belgiene în legătură cu o posibilă implicare în atacul de pe Champs-Elysee, s-a prezentat la o secţie de poliţie din oraşul belgian Anvers, potrivit ministerului de Interne, citat de Le Figaro.

Pe numele bărbatului a fost emis un mandat de căutare de către autorităţile belgiene.

Purtătorul de cuvânt al ministerul francez de Interne nu a putut confirma dacă acesta are cu siguranţă legătură cu atacul de joi seara, o serie de informaţii urmând a fi investigate, în vederea stabilirii unei concluzii finale.

Conform Ministerului de Interne, o maşină a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei, iar un individ a deschis focul cu o armă automată spre poliţişti. În schimbul de focuri care a urmat au murit un poliţist şi atacatorul.
Presupusul autor al atacului armat comis joi seară în centrul oraşului Paris era vizat de o investigaţie antiteroristă, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro.

UPDATE 11:00 Poliţia franceză caută un al doilea posibil suspect în legătură cu atacul din Paris-oficial

Poliţia franceză a anunţat vineri că se află în căutarea unui al doilea posibil suspect care ar putea avea legătură cu atacul armat care a avut loc joi noaptea în Paris, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, citat de presa internaţională.

Vorbind în cadrul unei emisiuni radio pentru postul Europe 1, Brandet a declarat că poliţia belgiană a identificat suspectul şi a înştiinţat forţele de securitate franceze.

Purtătorul de cuvânt al ministerul francez de Interne nu a putut confirma dacă acesta are cu siguranţă legătură cu atacul de joi seara, o serie de informaţii urmând a fi investigate, în vederea stabilirii unei concluzii finale.

Potrivit organizaţiei teroriste sunnite care a revendicat atacul cu armă automată de la Paris, atentatul a fost comis de islamistul Abu Yusuf al-Beljiki. Este vorba de un islamist belgian, au declarat surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro.

UPDATE 08:45 Procurorul general al Franţei: Identitatea atacatorului de pe Champs-Elysees este cunoscută

Identitatea atacatorului ce a ucis un poliţist şi a rănit alte trei persoane joi noaptea în Paris ”este cunoscută şi a fost verificată”, a anunţat procurorul general al Franţei, Francois Molins, citat de Le Figaro.

Molins a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă, acesta a refuzat însă să dezvăluie identitatea bărbatului, pentru a proteja ancheta ce este în curs.

Percheziţiile şi investigaţiile vor stabili dacă acesta a avut sau nu complici.

Atacatorul era vizat de o anchetă teroristă pentru că şi-ar fi manifestat intenţia de a ucide agenţi de poliţie, potrivit unor surse.

Publicaţia Le Parisien afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane.

UPDATE 08:27 Mike Pence, în urma atentatului din Paris: SUA vor continua eforturile de a pune capăt terorismului

Mike Pence, vicepreşedintele american, a declarat vineri că atacul din centrul Parisului este ultimul semn destinat a aduce aminte că terorismul poate lovi oricând şi în orice moment, iar SUA vor continua eforturile de a pune capăt terorismului, informează Reuters.

”În urma ultimului atac, oamenii din Indonezia pot să fie siguri că vom continua eforturile de a pune capăt terorismului şi ameninţării pe care o prezintă asupra ambelor noastre naţiuni”, a declarat Pence în cadrul unei întrevederi din Jakarta, la aflarea veştii despre atacul din Paris.

Un poliţist francez a fost împuşcat mortal, iar două alte persoane au fost rănite joi noaptea în centrul Parisului, în urma unui atac ce a avut loc înainte primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Indiciile existente în atacul armat comis joi seară în centrul oraşului Paris sunt de tip "terorist", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, după reuniunea de criză desfăşurată la Palatul Elysée.

UPDATE 02:17 Fost condamnat, considerat presupusul autor al atacului terorist de la Paris - presă

Un individ, care a fost închis timp de 15 ani pentru că a încercat să omoare trei persoane, inclusiv doi poliţişti, este considerat drept presupusul autor al atacului de la Paris, potrivit site-ului cotidianului Le Parisien.

Publicaţia afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane. În 2005, sentinţa acestuia a fost redusă cu cinci ani.

Poliţia franceză efectuează percheziţii în oraşul Chelles, din departamentul Siene-et-Marne, la domiciliul presupusului autor.


Fusillade Champs-Elysées : grosse tension lors... de leparisien

UPDATE 01:48 Politia franceza a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect 

Poliţia franceză a emis un mandat de arestare pe numele unui al doilea suspect, periculos, care ar fi venit joi cu trenul din Belgia, informează Reuters, citând documente oficiale. Din mandatul de arestare nu reiese clar dacă este ar fi vorba despre atacator sau despre un complice.

UPDATE 00:41 Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de la Paris

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, într-un comunicat difuzat în cursul nopţii de joi spre vineri, atacul armat comis în centrul oraşului Paris, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Mesajul de revendicare a fost transmis prin intermediul agenţiei de ştiri Amaq, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic.

Potrivit organizaţiei teroriste sunnite care a proclamat un "califat" în regiuni ocupate în Siria şi Irak, atacul cu armă automată de la Paris a fost comis de islamistul Abu Yusuf, care ar fi cetăţean belgian.

"Autorul atacului comis în zona Champs-Elysées, în centrul Parisului, este Abu Yussef al-Beljiki, un combatant al Statului Islamic", precizează agenţia fundamentalistă Amaq.

Un individ a deschis focul, joi seară, în centrul oraşului Paris, omorând un poliţist şi rănind alte trei persoane - doi agenţi de poliţie şi o turistă străină.

UPDATE 00:37 Francois Hollande: Dovezile existente în atacul de la Paris indică un incident de tip "terorist"

Indiciile existente în atacul armat comis joi seară în centrul oraşului Paris sunt de tip "terorist", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, după reuniunea de criză desfăşurată la Palatul Elysée, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

UPDATE 00:33  O turistă străină, rănită în atacul armat din Paris

O turistă străină a fost rănită în atacul armat produs joi seară în centrul oraşului Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro, fără a dezvălui naţionalitatea victimei.

"O turistă a fost rănită de gloanţe, având răni la un picior", a declarat un oficial din cadrul poliţiei franceze.

Oficialul citat nu a dezvăluit naţionalitatea turistei.

UPDATE 00:03 Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a transmis condoleanţe după incidentul armat de la Paris şi a declarat că "pare să fie un nou atac terorist", relatează site-ul cotidianului The Independent.

UPDATE 23:50 Ministerul francez de Interne a anunţat că doi agenţi de poliţie sunt grav răniţi şi a infirmat informaţiile privind decesul unui alt agent, notează agenţia de ştiri Reuters.

UPDATE 23:45 Doi agenţi de poliţie au murit în urma incidentului armat care a avut loc în centrul Parisului joi seară, potrivit unei surse din poliţia franceză, citată de agenţia Reuters.

UPDATE 23:32 Direcţia antiteroristă a Parchetului din Paris a preluat investigaţia în cazul incidentului armat

"Direcţia antiteroristă a Parchetului din Paris a fost sesizată în cazul atacului de pe Bulevardul Champs-Elysées, soldat cu moartea unui agent de poliţie", au transmis autorităţile franceze, potrivit postului Europe 1.

Conform Ministerului de Interne, o maşină a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei, iar un individ a deschis focul cu o armă automată spre poliţişti. În schimbul de focuri care a urmat au murit un poliţist şi atacatorul.

Autorităţile franceze nu au stabilit dacă este un incident de drept comun sau de un act terorist, iar un suspect este urmărit activ, au precizat sursele citate.

Premierul Bernard Cazeneuve s-a deplasat la ora 22.00 (23.00, ora României) la Palatul Elysée pentru a-i prezenta preşedintelui François Hollande un raport oficial despre incident.

În Franţa este în vigoare starea de urgenţă în urma unei serii de atentate islamiste soldate în ultimii doi ani cu 238 de morţi.

UPDATE 23:24 Bilanţul a ajuns la un ofiţer de poliţie mort şi alţi doi răniţi

În Franţa este în vigoare starea de urgenţă în urma unei serii de atentate islamiste soldate în ultimii doi ani cu 238 de morţi.

Agenţia de ştiri Reuters relatează că s-au auzit mai multe focuri de armă într-o altă zonă aflată în apropiere de locul unde a avut loc primul incident.

UPDATE 23:05 Primele informaţii indică faptul că ar fi vorba de cel puţin un atacator care a deschis focul în direcţia ofiţerilor.

Poliţia a închis o porţiune din bulevardul Champs Elysees.

Incidentul a avut loc între staţiile de metrou Franklin-Roosevelt and Georges V. Mai multe staţii de metrou din zonă au fost închise.

Ministerul francez de Interne a transmis că presupusul atacator a fost ucis.

Presa francează relatează că atacatorul ar fi deschis focul cu o armă automată în direcţia unei patrule de poliţie.

Poliţistul rănit a fost împuşcat în zona capului, relatează Le Parisien.

Nu este clar dacă este vorba de un incident terorist sau o tentativă de jaf armat.

UPDATE 22:51 Un poliţist a decedat, iar atacatorul a fost neutralizat, în cursul unui incident la Paris

ŞTIRE INIŢIALĂ Cel puţin doi poliţişti au fost răniţi în urma unui incident armat la Paris

Cel puţin doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi în urma unui incident armat care a avut loc pe bulevardul Champs Elysees din Paris, relatează presa franceză.

Primele informaţii indică faptul că ar fi vorba de cel puţin un atacator care a deschis focul în direcţia ofiţerilor.

 

 

 

Poliţia a închis o porţiune din bulevardul Champs Elysees.

 

 

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
FRANŢA ,
INCIDENT ARMAT ,
POLIŢIE
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.