VIDEO Barack Obama, în lacrimi în timp ce s-a adresat soţiei Michelle, în ultimul discurs prezidenţial. Al 44-lea preşedinte al SUA şi-a luat adio de la poporul american

Barack Obama, al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, şi-a luat rămas bun de la poporul american marţi seara, când a susţinut în faţa americanilor ultimul său discurs în calitate de preşedinte al SUA. Obama a vorbit în discursul oficial şi despre familia sa, cu emoţie şi mândrie.

10637 afișări
Imaginea articolului VIDEO Barack Obama, în lacrimi în timp ce s-a adresat soţiei Michelle, în ultimul discurs prezidenţial. Al 44-lea preşedinte al SUA şi-a luat adio de la poporul american

Barack Obama a susţinut ultimul discurs în calitate de preşedinte. Al 44-lea preşedinte al SUA şi.ia adio de la poporul american (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Barack Obama a avertizat împotriva pericolelor care vizează democraţia, în discursul său de adio

Barack Obama, preşedintele în funcţie al SUA, a ţinut un discurs de rămas-bun în care a subliniat rezultatele pozitive ale celor două mandate prezidenţiale avute la Casa Albă şi a avertizat împotriva ameninţările iminente la adresa democraţiei, informează CNN News.

Discursul lui Obama a avut loc în contextul unui climat politic corosiv, cu puţin timp înainte de investirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte. Preşedintele ales a susţinut în cadrul campaniei sale electorale răsturnarea multora dintre politicile progresive adoptate de Obama.

Discursul lui Barack Obama care a avut loc în Chicago a avut o notă alarmantă. În cadrul acestuia, Obama le-a transmis americanilor că în pofida progreselor care au avut loc în timpul mandatelor sale prezidenţiale, este nevoie în continuare de depunerea a multiple eforturi.

În mijlocul încercărilor Partidului Republican de a îndepărta politicile implementate de Barack Obama, pe parcursul discursului său de adio, acesta a apărat progresele administrative şi a expus idealurile americane, pe care mulţi le consideră a fi în pericol în faţa viitorului Guvern al lui Donald Trump.

Barack Obama, în lacrimi în timp ce s-a adresat soţiei Michelle în ultimul discurs prezidenţial. Al 44-lea preşedinte al SUA şi-a luat adio de la poporul american 

Barack Obama a izbucnit în lacrimi atunci când s-a adresat soţiei sale, Michelle, despre care a afirmat în discursul oficial că i-a fost "vreme de 25 de ani, nu numai mama copiilor mei şi soţia mea, dar şi cel mai bun prieten".

"Ţi-ai asumat un rol fără să fii obligată şi l-ai făcut să fie al tău cu graţie, curaj şi umor. Ai transformat Casa Albă într-un loc care aparţine tuturor. O nouă generaţie are, astfel, standarde mai înalte, pentru că te au pe tine drept model. M-ai făcut mândru. Ai făcut această ţară mândră", a adăugat Barack Obama, potrivit People.com.

Potrivit CNN, Obama a declarat că nu şi-a abandonat viziunea în ceea ce priveşte schimbarea progresivă, dar a avertizat că de acum încolo aceasta va veni cu un nou set de limitări.

Vizibil emoţionat, Obama a evocat o preşedinţie care a avut parte atât de succese, cât şi eşecuri.

Admiţând candid că discuţiile politice s-au deteriorat sub supravegherea lui, Obama le-a cerut americanilor să facă un efort spre reconciliere.

"Democraţia nu necesită uniformitate", a spus Obama. "Fondatorii noştri s-au certat şi au făcut compromisuri, şi se aşteaptă de la noi să facem acelaşi lucru. Dar ei ştiau că democraţia cere într-adevăr un sens primar de solidaritate - ideea că trecem peste toate diferenţele noastre exterioare, suntem în asta cu toţii. Cădem şi ne ridicăm împreună".

Utimul discurs integral al celui de-al 44-lea preşedinte al SUA poate fi urmărit integral mai jos:

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici