VIDEO Cel mai înalt pod din lume, inaugurat în China

Autorităţile chineze au inaugurat, joi, cel mai înalt pod din lume, după lucrări care au durat trei ani, relatează postul chinez CCTV.

16259 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cel mai înalt pod din lume, inaugurat în China

VIDEO Cel mai înalt pod din lume, inaugurat în China (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Podul a fost construit în provincia Guizhou, în sud-vestul Chinei, un proiect demarat în anul 2013 care a costat circa un miliard de yuani (143 de milioane de dolari). Situat între mai multe defileuri din zona Baipanjiang, podul are lungimea de 1.341 de metri şi are, în punctul cel mai ridicat, înălţimea faţă de sol de 565 de metri, fiind practic cel mai înalt din lume.

În provincia Guizhou erau deja şapte din cele mai înalte zece poduri din China.

Podul Beipanjiang este parte a autostrăzii care face legătura între oraşele Hangzhou (provincia Zhejiang) şi Ruili (Yunnan).

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici