VIDEO: David vs Goliat, în Siria. O dronă a suprins confruntarea dintre un vehicul blindat şi un tanc T-72

O înregistrare cu confruntarea dintre un tanc T-72 al forţelor siriene loiale lui Bashar al-Assad şi un vehicul blindat al rebelilor susţinuţi de Turcia a apărut pe internet, potrivit The War Zone.

13065 afișări
Imaginea articolului VIDEO: David vs Goliat, în Siria. O dronă a suprins confruntarea dintre un vehicul blindat şi un tanc T-72

VIDEO: David vs Goliat, în Siria. O dronă a suprins confruntarea dintre un vehicul blindat şi un tanc T-72

Incidentul s-a petrecut în provincia Idlib din nordul Siriei, la doar o zi după o altă confruntare, care a avut loc între un blindat american şi un vehicul militar rusesc.

Vehiculul rebelilor pare să fie un ACV-15 de producţie turcă. De cealaltă parte, tancul regimului al-Assad este un T-72, de producţie sovietică.

Tancul se afla pe un drum şi trăgea asupra unor ţinte care nu pot fi distinse în clipul video. Membrii echipajului nu par să fie conştienţi de existenţa vehiculului inamic, care se apropie cu mare viteză. Când blindatul este foarte aproape, cele două vehicule intră într-un fel de „dans”. Tancul încearcă să se retragă, dar inamicul intră în spatele lui.

ACV-15 vine în mai multe configuraţii, dar modelele folosite de rebeli nu dispun de armament greu. Mitralierele de pe ele nu reprezintă o ameninţare serioasă pentru un T-72. Cel mai probabil, rebelii au încercat să avarieze tancul, intrând cu vehiculul blindat în spatele lui, unde se află motorul, iar blindajul este mai slab.

Ulterior, tancul a plecat în viteză, iar înregistrarea s-a terminat.

Clipul arată cât de vulnerabil poate fi un tanc care nu beneficiază de suportul infanteriei.

Nu se ştie cui aparţine drona care a filmat incidentul. Cel mai probabil este vorba despre o dronă civilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici