VIDEO Doi bărbaţi ce plănuiau atacuri iminente înaintea primului scrutin prezidenţial, arestaţi în Franţa

Poliţia din oraşul francez Marseille a confiscat arme şi materiale pentru fabricarea bombelor artizanale după arestarea a doi bărbaţi suspecţi ce ar fi plănuit ”atacuri iminente şi violente” cu câteva zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, informează presa internaţională.

383 afișări
Imaginea articolului VIDEO Doi bărbaţi ce plănuiau atacuri iminente înaintea primului scrutin prezidenţial, arestaţi în Franţa

Doi bărbaţi ce plănuiau atacuri iminente înaintea primului scrutin prezidenţial, arestaţi în Franţa

Ministrul de Interne, Matthias Fekl, a declarat că cei doi au fost reţinuţi la adrese diferite în oraşul port din sudul Franţei. Aceştia sunt cetăţeni francezi cu vârste între 24 şi 30 de ani.

”Aceşti doi bărbaţi radicalizaţi intenţionau să comită în scurt timp un atac pe teritoriul francez”, a declarat Fekl jurnaliştilor.

 


Potrivit poliţiei, materiale de propagandă ale reţelei teroriste Stat Islamic au fost găsite la domiciliile suspectului. Cel de-al doilea suspect arestat ar avea legături cu o celulă teroristă belgiană.

Cei doi bărbaţi s-au cunoscut în anul 2015, în timp ce împărţeau o cameră de închisoare, aceştia fiind deţinuţi pentru infracţiuni minore.

Franţa organizează pe 23 aprilie primul tur al scrutinului prezidenţial, turul al doilea urmând să aibă loc pe 7 mai. Potrivit sondajelor de opinie, Marine Le Pen va pierde în turul doi scrutinul prezidenţial în faţa politicianului cu doctrină de centru Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (En marche!, liberal-socială).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici