VIDEO Explozie puternică pe aeroportul din Aden, Yemen. UPDATE: Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte zeci de rănite

  • Cel puţin cinci morţi şi zeci de răniţi în urma exploziilor şi focurilor de armă produse pe aeroportul din Aden
  • Atacul a avut loc în momentul aterizării avionului în care erau membrii noului Guvern din Yemen
  • Yemenul este afectat de un amplu conflict militar între forţele loiale Arabiei Saudite şi insurgenţii huthi, susţinuţi de Iran
3452 afișări

UPDATE: La câteva ore după atac, s-a auzit o a doua explozie în aproprierea Palatului prezidenţial din Aden. Membrii cabinetului, inclusiv prim-ministrul Maeen Abdulmalik, precum şi ambasadorul saudit în Yemen au fost evacuaţi, relatează presa locală.

UPDATE: Cel puţin 13 persoane au fost ucise şi alte zeci de rănite în urma atacului

Mai multe persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în urma unor explozii şi focuri de armă produse miercuri pe aeroportul din Aden, în momentul aterizării avionului în care erau membrii noului Guvern din Yemen.

Membrii Cabinetului guvernamental, inclusiv premierul Maeen Abdulmalik, au fost transferaţi în siguranţă la Palatul Prezidenţial din Aden, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate citate de postul Al Jazeera.

Potrivit unor surse citate de agenţia Reuters, cel puţin cinci persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma schimburilor de focuri şi exploziilor.

Guvernul din Yemen recunoscut la nivel internaţional şi insurgenţii separatişti din sudul ţării au format un Cabinet de uniune naţională pe 18 decembrie. Membrii noului Guvern au depus jurământul în Arabia Saudită, iar miercuri au ajuns în Aden.

Noul Guvern este loial Arabiei Saudite, care coordonează o coaliţie militară împotriva insurgenţilor huthi, susţinuţi de Iran. Rebelii huthi deţin controlul asupra oraşului Sanaa, capitala Yemenului, din 2014.

Zeci de mii de oameni, majoritatea civili, au fost ucişi în conflictul militar din Yemen, iar milioane de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele.


Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici