VIDEO | Filmare din alt unghi: 3 poliţişti stăteau cu genunchii pe George Floyd. Ce arată raportul medical preliminar: posibila cauză a morţii

A apărut o nouă filmare, dintr-un alt unghi, în care se poate vedea cum nu unul, ci trei poliţişti stau cu genunchii pe George Floyd.

4553 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Filmare din alt unghi: 3 poliţişti stăteau cu genunchii pe George Floyd. Ce arată raportul medical preliminar: posibila cauză a morţii
Bărbatul de culoare a decedat la scurt timp, la spital, după acest moment, iar moartea sa a generat o adevărată revoltă în Minneapolis. Noul clip pune şi mai mult gaz pe focul revoltei izbucnite în Statele Unite ca urmare a acestui incident.
 
Până acum se credea că doar ofiţerul Derek Chauvin a fost cel care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd pentru mai bine de 10 minute. Filmarea dată publicităţii acum demonstrează că trei dintre cei patru poliţişti care au participat la acţiune şi-au exercitat forţa asupra bărbatului care era deja culcat la pământ şi imobilizat.
 
FBI a apelat la ajutorul cetăţenilor şi i-a rugat pe toţi cei care deţin imagini din momentul incidentului să le facă publice. Între timp, a venit şi un raport medical preliminar.

Ce se arată în raportul medical

Potrivit medicilor, George Floyd suferea de o afecţiune cardiacă şi avea hipertensiune. Afecţiunea, combinată cu forţa exercitată de cei trei poliţişti, dar şi cu potenţiale substanţe toxice aflate în organism, au dus la decesul victimei la scurt timp după ce a ajuns la spital. 
 
Potrivit raportului medical preliminar, la autopsie nu au fost găsite dovezi clare care să susţină teoria conform căreia George Floyd ar fi decedat ca urmare a asfixierii sau strangulării.
 
Derek Chauvin, ofiţerul care şi-a pus genunchiul pe gâtul lui George Floyd, a fost arestat şi pus sub acuzare pentru omor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici