VIDEO| Forţele ruse s-au instalat în fosta bază militară aeriană a Statelor Unite din Siria

Ministerul rus de Apărare a anunţat vineri instalarea trupelor ruse şi aterizarea elicopterelor acestora la baza militară aeriană a Statelor Unite din Siria, în urma eliberării acesteia de către americani, conform postului de televiziune deţinut de instituţie, Zvezda TV, citat de agenţia Reuters.

4060 afișări
Imaginea articolului VIDEO| Forţele ruse s-au instalat în fosta bază militară aeriană a Statelor Unite din Siria

Sursă foto: Youtube

Forţele ruse au aterizat la baza Statelor Unite din nordul provinciei Aleppo, în apropierea graniţei cu Turcia, după ce preşedintele american Donald Trump a decis, în urmă cu o lună, retragerea trupelor americane de pe teritoriul sirian.

„Noi am intrat în baza şi am preluat perimetrele interioare şi exterioare sub control”, a declarat, pentru Zvezda, un inspector de poliţie din Rusia.

Conform imaginilor surprinse în regiunea siriană şi transmise de postul rus de televiziune, forţe de poliţie militarizată ale Rusiei au ajuns la baza americanilor şi au început securizarea zonei. Locul va fi utilizat ca centru pentru furnizarea ajutorului umanitar către locuitorii din regiune şi ca aerodrom militar, sub controlul autorităţilor siriene, aliate cu cele ruse.

Acelaşi post rus de televiziune a anunţat joi demersul Moscovei de construire a unei baze militare pentru elicoptere în nord-estul oraşului sirian Qamishli, mişcare văzută ca o încercare a liderilor ruşi de a-şi extinde influenţa în statul sirian.

Forţele militare ale Turciei şi Rusiei execută patrule colective în regiunea de-a lungul graniţei turco-siriene, ca urmare a acordului încheiat de liderii celor două state, pentru eliberarea teritoriului de prezenţa miliţiilor kurde.

Moscova deţine două baze militare permanente în Siria, o bază aeriană în provincia Latakia şi una navală în oraşul Tartus, de la Marea Mediterană, ambele folosite cu scopul de a contracara mişcarea militantă a rebelilor care se împotrivesc regimului de la Damasc.

Taguri:
siria,
rusia,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici