VIDEO, FOTO | Regina Elisabeta a-II-a a vizitat copiii internaţi la spitalul Royal Manchester, în urma atacului de la concertul Arianei Grande

Regina Marii Britanii a vizitat joi spitalul unde medicii se luptă să salveze viaţa copiilor răniţi în atacul de la Manchester Arena.

1177 afișări
Imaginea articolului VIDEO, FOTO | Regina Elisabeta a-II-a a vizitat copiii internaţi la spitalul Royal Manchester, în urma atacului de la concertul Arianei Grande

Elisabeta a II-a a mers să vorbească cu victimele internate la spitalul de copii Royal Manchester. De asemenea, a discutat cu medicii şi asistentele care lucrează acolo. 

12 copii cu vârste sub 16 ani au fost aduşi la acest spital.

Regina a condamnat atacul, în timpul vizitei. Aceasta i-a spus uneia dintre adolescente, Evie Mills (14 ani), dar şi părinţilor ei: "Este îngrozitor ceea ce s-a întâmplat, foarte rău. Să ai o astfel de ţintă ".

Millie Robson (15 ani), care a suferit răni la picior, a purtat un tricou cu Ariana Grande la întâlnirea cu Elisabeta a II-a. Regina a descris atrocitatea ca foarte alarmantă şi i-a urat lui Millie recuperare rapidă. 

"Ce s-a întâmplat nu este ceva la care te-ai fi aşteptat sub nicio formă,"  i-a spus regina tatălui fetei.

De asemenea, aceasta le-a mărturisit părinţilor copiilor că toată lumea este foarte unită în urma atacului. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a transmis, marţi, un mesaj de "profund omagiu" faţă de persoanele afectate de atacul terorist din Manchester şi le-a mulţumit membrilor serviciilor de urgenţă, notează Press Association.

"Întreaga naţiune a fost şocată de moartea şi rănirea multor persoane în Manchester, noaptea trecută, adulţi şi copii care se distrau la un concert. Vreau să-mi exprim un profund omagiu către toţi cei care au fost afectaţi de acest eveniment groaznic, în special către familiile şi prietenii acestora care au murit sau au fost răniţi. Vreau să le mulţumesc tuturor membrilor serviciilor de urgenţă, care au răspuns cu profesionalism şi grijă. Şi vreau să îmi exprim admiraţia pentru modul în care locuitorii oraşului Manchester au reacţionat, cu umanitate şi compasiune, în faţa acestui act de barbarism", este comunicatul Casei Regale a Marii Britanii, transmis în numele Reginei Elisabeta a II-a.

22 de oameni au murit, iar 116 au fost răniţi, în urma exploziei de la Manchester Arena. Printre victime se află mulţi copii şi tineri.

Foto: Hepta


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici