VIDEO Incident pe aeroportul din Debrecen. Un avion Wizz Air în care se aflau şi români a fost evacuat / Compania susţine că nu a existat un incendiu şi explică ce ar fi generat impresia de fum

Un avion Wizz Air, la bordul căruia se aflau şi români, a fost evacuat de pe aeroportul din Debrecen înainte de a decola, după ce serviciul de handling de la sol şi pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Compania aeriană susţine că ulterior s-a constatat că impresia de fum a fost generată de luminile din spate ale aeronavei şi de vaporii lichidului de degivrare.

24917 afișări
Imaginea articolului VIDEO Incident pe aeroportul din Debrecen. Un avion Wizz Air în care se aflau şi români a fost evacuat / Compania susţine că nu a existat un incendiu şi explică ce ar fi generat impresia de fum

Incident grav pe aeroportul din Debrecen. Un avion Wizz Air în care se aflau şi români a luat foc - VIDEO (Foto: captură din video)

UPDATE: Wizz Air vine cu precizări legate de incidentul de pe ruta Debrecen-Paris

Reprezentanţii Wizz Air au transmis sâmbătă seară că în cazul incidentului de pe ruta Debrecen - Paris pompierii nu au constatat niciun incendiu şi impresia de fum ar fi fost generată de luminile din spate ale aeronavei şi de vaporii lichidului de degivrare.

"Aeronava programată să efectueze zborul Wizz Air W6 7867 de la Debrecen la Paris Beauvais din 4 ianuarie 2020, a trebuit să fie evacuată în timpul operaţiunii de degivrare obligatorie anterioară zborului de pe aeroportul din Debrecen. Serviciul de handling de la sol şi pompierii locali au raportat un posibil început de incendiu în spatele aeronavei. Echipajul a iniţiat procedurile standard şi a evacuat în siguranţă aeronava prin intermediul toboganelor frontale. Toţi pasagerii au părăsit aeronava în siguranţă. Aeronava a fost inspectată de serviciul de pompieri al aeroportului şi de echipele tehnice, care au confirmat că nu a existat un incendiu, dar luminile din partea din spate, din dreptul logoului, şi vaporii lichidului de degivrare ar fi putut crea senzaţia de fum. Pasagerilor zborului li se asigură cazare şi mese, întrucât zborul respectiv şi cel de întoarcere - Beauvais-Debrecen - vor fi reprogramate mâine dimineaţă (5 ianuarie)", au transmis reprezentanţii companiei.

Ştirea iniţială:

La bordul unei aeronave Wizz Air a izbucnit un incendiu sâmbătă seara. Printrei pasagerii cursei Debrecen – Paris se aflau şi români din Satu Mare şi Maramureş. 

Călătorii au fost debarcaţi pe tobogane pe uşa din faţă a aeronavei, întrucât focul ar fi izbucnit în spatele avionului Airbus A320.

Zeci de pasageri români din Satu Mare şi Maramureş se aflau la bord în acel moment.

Piloţii au anulat imediat decolarea.

Incidentul aerian a fost confirmat de Aeroportul din Debrecen.

Echipaje de pompieri au intervenit la ora 18.35 (19.35, ora României) la un avion de pasageri care avea destinaţia Paris, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Debrecen, Krisztina Nagy, citată de site-ul de ştiri Civishir.hu.

Pasagerii au fost evacuaţi imediat din avion, iar focul a fost stins în scurt timp, a precizat Krisztina Nagy.

La bordul avionului companiei Wizz Air erau 180 de pasageri şi membri ai echipajului. Nicio persoană nu a fost rănită. Autorităţile ungare investighează cauzele incendiului.

Sursa video: Vasiledale.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
wizz,
aeronava,
incendiu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici