VIDEO Maşină filmată în timp ce era înghiţită de lavă în Hawaii

Noi erupţii ale vulcanului Kilauea au avut loc în Hawaii unde mii de persoane au fost evacuate din zonele locuite ale insulei pentru a fi ferite de orice pericol.

6209 afișări
Imaginea articolului VIDEO Maşină filmată în timp ce era înghiţită de lavă în Hawaii

VIDEO Maşină filmată în timp ce era înghiţită de lavă în Hawaii

Un amator a reuşit să surprindă cu o cameră video momentul în care lava fierbinte a vulcanului Kilauea se apropie de zonele rezidenţiale din jurul muntelui, înghiţind practic o maşină care se afla parcată pe o şosea inters circulată din zonă.
 
De cinci zile, autorităţile din Hawaii sunt în alertă după ce vulcanul Kilauea, cel mai activ vulcan din lume, a început să erupă. 
 
Până acum din calea dezastrului provocat de lava fierbinte au fost evacuaţi peste 2000 de oameni. 
 
Mai mult, erupţia a produs pagube însemnate, hectare întregi de pădure torpicală şi 26 de locuinţe fiind distruse. 
 
Geologii spun că Kilauea este cel mai mare vulcan din insula Hawaii, legendele denumindu-l drept casa Zeiţei Focului în mitologia locală. Ultima erupţie de amploare a acestui vulcan s-a înregistrat în 1955 şi a durat 88 de zile, fiind distrusă o suprafaţă de 4.000 de acri de pământ. 
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici