VIDEO | Mii de irakieni au strigat „Moarte Americii!” la funeraliile generalului iranian Qassem Soleimani

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă la Bagdad pentru a deplânge asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, liderul unei miliţii irakiene, ucişi într-un raid aerian american, participanţii scandând sloganuri antiamericane, inclusiv "Moarte Americii".

4080 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Mii de irakieni au strigat „Moarte Americii!” la funeraliile generalului iranian Qassem Soleimani

Mii de oameni s-au strâns la Bagdad pentru a deplânge uciderea lui Suleimani. S-a scandat „Moarte Americii!”

Organizaţia Forţele Populare de Mobilizare, ce reuneşte mai multe grupări paramilitare cu legături cu Iranul, plănuieşte o amplă procesiune funerară pentru cei lideri, care urmează să înceapă districtul şiit Kadhimiya din Bagdad, urmând să ajungă în Zona Verde a capitalei Irakului, unde se află şi sediul ambasadelor străine, inclusiv cea americană. În zona verde se va desfăşura o ceremonie funerară pentru cei ucişi, la care va participa şi premierul irakian Adel Abdul-Mahdi.

Cortegiul se va îndrepta apoi spre oraşul sfânt şiit Kerbala şi se va încheia în oraşul sfânt şiit Najaf, relatează site-ul cotidianului The Times of Israel.

Mii de persoane au început să se adune pe străzile Bagdadului încă de sâmbătă dimineaţa, înainte de începerea procesiunii, fluturând steaguri irakiene şi ale unor miliţii sprijinite de Iran. Mulţi participanţi au scandat "Moartea Americii şi Israelului".

Trupurile iranienilor ucişi în atacul american cu drone urmează să ca sâmbătă după-amiază să fie transportate pe calea aerului în Iran, unde s-a declarat trei zile de doliu naţional pentru Soleimani.

Generalul urmează să fie înmormântat marţi în oraşul său natal din Iran, Kerman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
proteste,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici