VIDEO | Moment istoric pentru aviaţia lumii: Testul celui mai lung zbor comercial din lume, între New York şi Sydney, s-a încheiat cu succes

Compania australiană de zbor Qantas a încheiat duminică dimineaţă testul celui mai lung potenţial zbor comercial fără oprire din lume, pornind din New York, cu destinaţia Sydney şi având o durată de 20 de ore, relatează site-ul agenţiei Reuters.

9978 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Moment istoric pentru aviaţia lumii: Testul celui mai lung zbor comercial din lume, între New York şi Sydney, s-a încheiat cu succes

Compania aeriană Qantas a realizat testul celui mai lung zbor comercial din lume, între New York şi Sydney

Zborul Qantas Flight 7879, realizat cu aeronava Beoing 787-9 Dreamliner, având la bord 50 de pasageri, a aterizat în Sydney duminică dimineaţă, după un zbor de 19 ore şi 16 minute. Testul de zbor a verificat impactul pe care durata lungă la bord o are asupra piloţilor, echipajului şi pasagerilor din interiorul avionului.

 

 

 

„Acesta este un moment istoric pentru Qantas, un moment istoric pentru aviaţia australiană şi un moment cu adevărat istoric pentru aviaţia lumii”, a declarat directorul general al companiei aeriene, Alan Joyce.

Cu o cerere pentru transportul aerian în creştere şi cu o îmbunătăţire constantă a performanţei avioanelor, aeronavele sunt interesate de mărirea distanţelor pe care le pot acoperi. Asociaţia pentru Transport Aerian Internaţional (IATA) preconizează o creştere a numărului anual de pasageri de la 4,6 miliarde, în acest an, la 8,2 miliarte în 2037.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici