VIDEO Momentul în care un jurnalist AP este arestat în Myanmar în timpul protestelor împotriva loviturii de stat organizată de armată

  • Un videoclip ce a fost publicat miercuri arată momentul în care este arestat jurnalistul Associated Press, Thein Zaw în Yangon.
  • Autorităţile din Myanmar l-au acuzat pe Thein Zaw şi alţi cinci membri ai presei de încălcarea unei legi de ordine publică.
  • Aceştia riscă până la trei de închisoare, a declarat marţi un avocat.
243 afișări

Cei şase au fost arestaţi sâmbătă în timp ce prezentau protestele împotriva loviturii de stat din 1 februarie din Myanmar.

Grupul include jurnalişti pentru Myanmar Now, Myanmar Photo Agency, 7Day News, Zee Kwet şi un freelancer.

Avocatul Tin Zar Oo, care îl reprezintă pe Thein Zaw, a declarat că cei şase au fost acuzaţi în baza unei legi care pedepseşte pe oricine provoacă frică în rândul publicului, răspândeşte cu bună ştiinţă ştiri false ori agită direct sau indirect la infracţiuni împotriva unui angajat guvernamental.

Legea a fost modificată de juntă luna trecută pentru a-şi extinde domeniul de aplicare şi pentru a creşte pedepsele cu scopul de a opri protestele ceu au urmat loviturii de stat.

Jurnalistul AP, Thein Zaw în vârstă de 32 de ani a fost arestat sâmbătă dimineaţă în Yangon, cel mai mare oraş al ţării. El a fost dus la închisoarea Insein din nordul Yangonului, cunoscută pentru adăpostirea prizonierilor politici în regimuri militare anterioare.

Potrivit avocatului, Thein Zaw a fost arestat preventiv după o decizie a unei instanţe şi poate fi reţinut până pe 12 martie fără o altă audiere.

Associated Press a cerut eliberarea sa imediată. Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor s-a alăturat acestei cereri.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici