VIDEO - MOMENTUL prăbuşirii avionului în Mexic, surprins de un pasager/ Autorităţile au găsit cutiile negre ale aeronavei

Echipa de specialişti care investighează prăbuşirea avionului AM2431 în regiunea Durango din Mexic au găsit joi cutiile negre ale aeronavei şi continuă cercetările pentru stabilirea cauzei accidentului, relatează BBC.

4501 afișări
Imaginea articolului VIDEO - MOMENTUL prăbuşirii avionului în Mexic, surprins de un pasager/ Autorităţile au găsit cutiile negre ale aeronavei

Momentul prăbuşirii avionului în Mexic, surprins de un pasager/ Autorităţile au găsit cutiile negre ale aeronavei

Avionul de pasageri AM2431 aparţinea companiei aeriene Aeroméxico şi zbura pe ruta Durango-Mexico City. Acesta s-a prăbuşit marţi la ora locală 16.00, la puţin timp după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional Guadalupe Victoria.

Toţi cei 103 pasageri care se aflau la bord au supravieţuit, dar 97 dintre ei au fost răniţi. Pilotul şi o fetiţă au suferit răni grave, dar medicii au anunţat că îşi vor reveni.

 

Compania aeriană a anunţat într-un mesaj pe Twitter că 64 dintre pasagerii spitalizaţi au fost externaţi miercuri.

Dispozitivul de înregistrare a datelor de zbor şi dispozitivul de înregitrare a vocilor din carlinga piloţilor, cunoscute sub denumirea de cutii negre, oferă de cele mai multe ori detalii importante pentru descoperirea cauzei prăbuşirii unui avion.

Momentan, autorităţile nu ştiu ce a dus la prăbuşirea aeronavei companiei Aeroméxico.

Avionul a decolat în timpul unei furtuni şi s-a prăbuşit la puţin timp, în apropiere de pistă. În urma impactului aeronava a luat foc.

„Impactul a fost foarte puternic. Am preferat să ne gândim că a fost lovit de un fulger. A fost teribil”, a declarat Lorenzo Nunez, unul dintre pasageri.

Conform regulamentului internaţional, Mexicul va conduce invetigaţia, cu ajutor din partea Braziliei, unde a fost contruită aeronava şi din partea Statelor Unite, unde au fost fabricate motoarele.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici