VIDEO. Norul de fum de la incendiile de vegetaţie din Australia a ajuns în Chile şi Argentina. Efectul pozitiv pe care îl poate avea

Norul de fum creat de incendiile de vegetaţie din Australia a fost surprins la peste mii de kilometri depărtare în Chile şi Argentina, au anunţat autorităţile meteorologice din ţările sud-americane, scrie channelnewsasia.com.

4607 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Norul de fum de la incendiile de vegetaţie din Australia a ajuns în Chile şi Argentina. Efectul pozitiv pe care îl poate avea

Sursa FOTO: Twitter @@maxpawuerOK

La primele ore ale dimineţii „efectul a putut fi văzut prin culoarea roşie a soarelui. Efectul a fost produs de un nor de fum care vine de la incendii”, a spus Patricio Urra, şeful agenţiei meteorologice din Chile.

Norul de fum s-a ridicat la 6.000 de metri deasupra nivelului mării şi nu există niciun motiv meteorologic pentru ca acesta să revină pe Pământ, a mai spus Urra. 

Locuitorii din Chile nu se află în pericol, transmite channelnewsasia.com. 

Serviciul Meteorologic din Argentina a publicat imagini prin satalit cu norul, susţinând că acesta a fost „transportat de sistemele frontale care mişcă de la vest către est”. 

Totuşi, autorităţile au adăugat că tot ceea ce va fi vizibil va fi „un Soare un pic mai roşiatic”. 

Fumul de la incendiile din Australia a ajuns în Chile după ce a traversat peste 11.000 de kilometri deasupra Oceanului Pacific. 

Autorităţile din Chile spun că fumul este cel mai vizbil în centrul ţării, acolo unde ceaţa acoperă cerul care, sub orice alte circumstanţe, nu ar fi înnorat. 

Prezenţa fumului nu ar trebui să provoace efecte serioase în ţara sud-americană având în vedere că nu au loc prea multe precipitaţii în zonă. 

Singura consecinţă până acum este reducerea radiaţiilor ultraviolete care ating solul, în urma „dopului” format de astfel de nori, susţine Edita Amador, un meteorolog din Chile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici