VIDEO: Operaţiune spectaculoasă pentru mutarea autobuzului din „Into the Wild”. De zeci de ani e cauza prea multor tragedii

  • Un autobuz abandonat în Alaska, în apropierea graniţei Parcului Naţional Denali, atrage de ani de zile turişti dornici de senzaţii extreme.
  • Numeroşi oameni au avut nevoie de ajutorul salvatorilor, iar unii chiar şi-au pierdut viaţa încercând să ajungă în punctul final al expediţiei.
  • Autobuzul a fost ridicat joi, cu un elicopter, de pe malul vestic al râului Teklanika.
4798 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Operaţiune spectaculoasă pentru mutarea autobuzului din „Into the Wild”. De zeci de ani e cauza prea multor tragedii

Sursa FOTO: Departamentul de Resurse Naturale / Alaska National Guard

Autobuzul a stat pe loc timp de peste 60 de ani, la kilometri distanţă de cea mai apropiată autostradă. Locul a devenit celebru în urma morţii unui tânăr de 24 de ani, care avea să devină subiect al best-seller-ului „Into the Wild” / „În sălbăticie” (1996), scris de Jon Krakauer şi ecranizat ulterior cu mare succes.

De atunci, autobuzul a atras o mulţime de vizitatori, dintre care unii au ales să refacă întocmai traseul periculos străbătut de McCandless, prima victimă a locului.

Oficialii locali solicită de mult timp îndepărtarea „obiectivului turistic” care s-a dovedit un mare pericol, provocând numeroase tragedii. Joi, autobuzul a fost ridicat în aer cu ajutorul unui elicopter şi mutat definitiv de autorităţile publice din Alaska.

„A fost pentru prea mult timp un mare pericol”

Potrivit Anchorage Daily News, în perioada 2009-2017, au avut loc 15 operaţiuni de căutare şi salvare din cauza acestui autobuz abandonat. Cel mai recent este cazl unui bărbat de origine braziliană, în vârstă de 26 de ani, care a fost salvat în luna aprilie. Acesta rămăsese blocat şi fără alimente, după ce gheaţa de pe râul Teklanika s-a topit. Alţi cinci turişti italieni au fost salvaţi în februarie.

Dar nu toţi au fost la fel de norocoşi încât să fie salvaţi la timp. În 2019, o femeie de 24 de ani din Belarus a murit în timp ce încerca să traverseze râul. Turista petrecuse două nopţi în autobuz.

„A fost pentru prea mult timp un mare pericol”, a declarat unul dintre cei imlicaţi în operaţiunea de îndepărtare a autobuzului.

Istoria unui „obiectiv turistic” periculos

Autobuzul construit în anii 1940 fusese iniţial folosit ca adăpost pentru angajaţ,i în timpul unui proiect de construcţie a drumurilor pioniere. Acesta a fost abandonat la finalul lucrărilor, în 1961. 

Istoria sa a continuat, însă, devenind o atracţie turistică inexplicabil de atractivă pentru amatorii de senzaţii tari din întreaga lume.

Autobuzul unde McCandless a stat singur mai mult de 100 de zile, până la moarte, apare în cartea de succes „Into the Wild”, tradusă în 30 de limbi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici