VIDEO Proteste în Albania după ce poliţia a împuşcat un bărbat pentru încălcarea carantinei COVID-19. Bradul de Craciun din capitala Tirana a fost incendiat

  • Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de albanezi care au protestat împotriva uciderii de către poliţie a unui tânăr despre care autorităţile au spus că au încălcat o carantina de noapte impusă pentru a opri răspândirea coronavirusului.
  • Un tânăr de 25 de ani identificat de mass-media albaneză drept Klodian Rasha a fost ucis marţi în ceea ce poliţia a descris ca o utilizare excesivă a forţei de către un ofiţer.
  • Poliţia a spus mai întâi că Rasha nu a respectat ordinul unui ofiţer de poliţie de a se opri şi că purta o armă. Mai târziu, poliţia a spus că bărbatul deţine un obiect, dar nu o armă, aşa cum a raportat iniţial.
2141 afișări
Protestatarii au cerut demisia ministrului de Interne şi au aruncat obiecte asupra ministerului. Ei au incendiat  bradul de Crăciun din centrul capitalei Tirana în timp ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.
 
Doi ofiţeri de poliţie şi un jurnalist au fost răniţi uşor.
 
Ofiţerul de poliţie care ar fi ucis bărbatul a fost arestat şi a fost lansată o anchetă.
 
"Ofiţerul de poliţie nu a acţionat conform legii", a declarat poliţia albaneză într-un comunicat.
 
Guvernul albanez a introdus diferite măsuri, inclusiv o carantină de noapte, pentru a preveni creşterea numărului de infecţii cu COVID-19. Pandemia a făcut peste 950 de victime în Albania, ţară cu 2,8 milioane de locuitori.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici