VIDEO Proteste masive în Spania după ce un tânăr din comunitatea LGBTQ+ a fost bătut până la moarte

  • Tânărul, asistent medical în vârstă de 24 de ani, a fost bătut de mai mulţi agresori în apropierea unui club de noapte din oraşul A Coruna.
  • Mulţimile au umplut o piaţă centrală din Madrid, iar activiştii din Barcelona au fluturat pancarte şi steaguri reprezentative comunităţii LGBTQ+.
  • Datele Ministerului de Interne arată că 278 infracţiuni legate de orientarea sexuală sau identitatea de gen au fost raportate în Spania în 2019, o creştere de 8,6% faţă de anul precedent.
3589 afișări
Imaginea articolului VIDEO Proteste masive în Spania după ce un tânăr din comunitatea LGBTQ+ a fost bătut până la moarte

FOTO: Twitter @Reuters

Moartea unui tânăr care făcea parte din comunitatea LGBTQ+ din Spania, a declanşat proteste masive, informează Reuters.

Oamenii au ieşit luni seară pe străzile celor mai mari oraşe ale Spaniei pentru a-şi exprima furia. Mulţimile au umplut o piaţă centrală din Madrid, iar activiştii din Barcelona au fluturat pancarte şi steaguri reprezentative comunităţii LGBTQ+.

Tânărul, asistent medical în vârstă de 24 de ani, a fost bătut de mai mulţi agresori în apropierea unui club de noapte din oraşul A Coruna. Se suspectează că această crimă a avut loc din motive homofobe.

Jose Minones, un reprezentant al guvernului local, a scris pe Twitter că poliţia lucrează la acest caz şi încearcă să afle ce s-a întâmplat, pentru a-i aduce pe făptaşi în faţa justiţiei.

Presa locală l-a citat pe reprezentant spunând că ancheta va arăta dacă atacul a fost sau nu motivat de homofobie.

Datele Ministerului de Interne arată că 278 infracţiun comise din cauza orientării sexuale sau identităţii de gen au fost raportate în Spania în 2019, o creştere de 8,6% faţă de anul precedent. Agenţia Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale avertizează că doar o parte din infracţiunile motivate de homofobie şi ură sunt raportate poliţiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici