VIDEO Proteste violente petrecute în Africa, din cauza crizei coronavirusului: „Ei vor să ne ucidă cu acest centru!"

Pandemia de coronavirus a provocat o isterie în toată planeta, aproape fiecare fiind în carantină şiautoizolare pentru a face faţă acestei crize.

1366 afișări
Imaginea articolului VIDEO Proteste violente petrecute în Africa, din cauza crizei coronavirusului: „Ei vor să ne ucidă cu acest centru!"

VIDEO Proteste violente petrecute în Africa, din cauza crizei coronavirusului: „Ei vor să ne ucidă cu acest centru!"

Pe durata acestei pandemii au fost numeroase nemulţumiri din partea locuitorilor celor mai importante state ale lumii, iar un exemplu ar fi populaţia Coastei de Fildeş, care au provocat o adevărată revoltă şi mai multe ciocniri cu autorităţile.

Conform Reuters, manifestările, urmate de acte de violenţă, s-au desfăşurat în oraşul Abidjan- Yopougon. Totul a pornit de la mai mulţi protestatari care, de frică să nu fie contaminaţi de alţi oameni, au distrus uncentru de depistare a noului coronavirus. ”Ei vor să ne ucidă. Nu vrem acest centru aici” , a spus unul dintre manifestanţi. Peste 100 de locuitori au participat la demolarea centrului de depistare şi au instalat în jurul ei baricade din pneuri incendiare.
 
Aceştia s-au luptat cu forţele de ordine, aruncând cu pietre în ei, dar până la urmă conflictul s-a ameliorat după ce au folosit forţa şi gaze cu lacrimogene. Autorităţile consideră că aceste ciocniri sunt rezultatul unei neînţelegeri, din cauză că locuitorii au crezut că centrul este destinat tratării unor pacienţi cu covid-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.
 
”A existat o lipsă de comunicare. Este mai mult un centru de testare a locuitorilor”, a declarat Charlemagne Bleu, un purtător de cuvânt al poliţiei. Patru persoane au fost aretate în urma acestui conflict şi nimeni nu a fost răni, a mai spus purtătorul de cuvânt.
 
Coasta de Fildeş a înregistrat în mod oficial 3 morţi şi 261 de contaminări cu noul coronavirus.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici