VIDEO Regrete oficiale, contrazise de acţiuni. Soţia unui ambasador cere imunitate diplomatică după ce a lovit o vânzătoare

  • Soţia ambasadorului Belgiei din Coreea de Sud se bazează pe imunitatea diplomatică pentru a scăpa de o serie de acuzaţii.
  • Scandalul a izbucnit în luna aprilie a acestui an, după ce a pălmuit o angajată dintr-un magazin de haine.
  • Ambasadorul Peter Lescouhier şi-a cerut scuze în numele soţiei sale, Xiang Xueqiu.
4088 afișări
Imaginea articolului VIDEO Regrete oficiale, contrazise de acţiuni. Soţia unui ambasador cere imunitate diplomatică după ce a lovit o vânzătoare

FOTO: Soţia unui ambasador a lovit o vânzătoare

Gesturile violente nu sunt trecute cu vederea nici în cazul persoanelor aflate în poziţii înalte. Dar soţia ambasadorului belgian din Seul, Coreea de Sud, încearcă totuşi să se ascundă în spatele imunităţii diplomatice după un scandal în care a fost implicată recent.

Incidentul a avut loc pe 9 aprilie, când Xiang Xueqiu a fost suspectată că ar fi furat o jachetă dintr-un magazin de haine. Deşi o angajată a confirmat că articolul vestimentar nu face parte din cele comercializate de magazinul unde lucrează şi i-a cerut scuze în limba engleză, soţia ambasadorului belgian nu s-a calmat suficient de repede. Într-o fracţiune de secundă, femeia s-a ales cu o urmă roşie pe faţă, după palma încasată.
 
Imaginile surprinse de camerele de securitate au fost difuzate online, pe reţelele de socializare.  

Ambasadorul Peter Lescouhier şi-a cerut scuze în numele soţiei şi a încercat să ofere o explicaţie pentru faptele sale.
 
„Posibil să fi avut motivele ei, să se fi enervat din cauza modului în care a fost tratată în magazin, dar violenţa fizică e absolut inacceptabilă. Regretă sincer şi vrea să-şi ceară iertare personal de la vânzător atunci când va avea ocazia", a declarat Lescouhier într-un videoclip postat pe Instagram săptămâna trecută. Acesta a adăugat că soţia sa „cooperează activ cu poliţia”.
 
Cu toate acestea, Poliţia Metropolitană din Seul a declarat că Xiang şi-a exercitat imunitatea diplomatică şi, prin urmare, s-a renunţat la urmărirea penală.
 
Conform Convenţiei de la Viena, semnată de Coreea de Sud, diplomaţii şi familiile acestora au dreptul la imunitate în cazul urmăririi penale, scrie CNN.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici