VIDEO Scene violente în Afganistan: haosul domneşte în faţa aeroportului din Kabul. Oamenii au fost alungaţi cu focuri de armă

  • Haosul domneşte în continuare în împrejurimile aeroportului din Kabul, singura cale de scăpare din ţară.
  • Cel puţin 12 persoane au murit până acum, fie în urma focurilor de armă, fie din cauza busculadei create.
  • Joi, un grup de bărbaţi neidentificaţi a dispersat mulţimea cu ajutorul armelor, în dreptul intrărilor în aeroport.
1290 afișări
Imaginea articolului VIDEO Scene violente în Afganistan: haosul domneşte în faţa aeroportului din Kabul. Oamenii au fost alungaţi cu focuri de armă

Sursă imagini: Twitter

Insurgenţii talibani au intrat, duminică, în capitala Afganistanului, Kabul. În aceeaşi dimineaţă, insurgenţii au capturat şi oraşul Jalalabad din est şi au preluat postul de frontieră Torkham din apropiere de Pakistan. De atunci, în aeroportul din Kabul, singura cale de ieşire din Afganistan, domneşte haosul. Mii de oameni încearcă să părăsească ţara cu orice preţ.

VEZI AICI FOTO Imagini şocante: sute de persoane din Afganistan, înghesuite într-un avion american

Cel puţin 12 persoane au fost ucise în aeroport şi împrejurimile sale, anunţă un oficial NATO. Numărul a fost confirmat şi de talibani. Conform declaraţiei citate de Reuters, decesele au survenit fie în urma focurilor de armă, fie din cauza busculadei create.

Reprezentantul talibanilor îndeamnă persoanele care nu au dreptul legal să călătorească să plece acasă. „Nu vrem să rănim pe nimeni la aeroport", a precizat bărbatul, care a refuzat să fie identificat.

VEZI AICI VIDEO Doi oameni au căzut dintr-un avion care a decolat din Kabul. Pista aeroportului, eliberată cu elicopterele

Miercuri, mai mulţi luptători islamişti înarmaţi au împiedicat oamenii să intre în complexul aeroportului, povestesc martori ai scenelor violente din Afganistan. Un oficial taliban a declarat că soldaţii au tras în aer pentru a dispersa mulţimea.

Joi s-a folosit aceeaşi metodă, trăgându-se focuri de armă în aer în dreptul mai multor intrări în Aeroportul din Kabul. Nu este clar dacă bărbaţii respectivi sunt din rândul talibanilor sau fac parte din personalul de securitate care ajuta forţele americane din interior.

CITEŞTE AICI: Criza din Afganistan are şi implicaţii climatice. Zăcăminte minerale esenţiale în valoare de 1 trilion de dolari, în stăpânirea talibanilor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici