VIDEO Şofer de Uber, hărţuit de două femei care refuzau să poarte masca. Urmările gesturilor care sfidează restricţiile COVID şi bunul simţ

  • Un şofer de Uber a fost „încolţit” de două pasagere care refuzau să poarte masca în mijlocul de transport.
  • Bărbatul acuză că una dintre femei a folosit un spray cu piper în direcţia sa. Ancheta e în desfăşurare.
  • Malaysia King, în vârstă de 24 de ani, a fost arestată în urma apariţiei imaginilor surprinse de camera de bord.
5941 afișări
Imaginea articolului VIDEO Şofer de Uber, hărţuit de două femei care refuzau să poarte masca. Urmările gesturilor care sfidează restricţiile COVID şi bunul simţ
Măştile de protecţie au împărţit lumea în două, iar incidentele legate de purtarea lor continuă să apară chiar şi după un an de pandemie COVID-19.
 
Scandalurile nu lipsesc nici în SUA, unde o femeie acuzată că a refuzat să poarte masca în Uber şi că a agresat şoferul pulverizând spray cu piper a fost arestată. Incidentul, care a avut loc pe 7 martie, în San Francisco, a fost filmat de o camera de bord din autoturism, scrie BBC.
 
Malaysia King, în vârstă de 24 de ani, este unul dintre cei trei pasageri surprinşi în filmări. Una dintre persoane pare să tuşească în direcţia şoferului, iar o alta spune că are „corona”. După o scurtă altercaţie, în care una dintre femei încearcă să-l împiedice pe bărbat să folosească telefonul mobil, cele trei coboară. Şoferul a declarat că o pasageră a folosit un spray cu piper în direcţia sa, după ce a părăsit mijlocul de transport.
 
Poliţia a declarat că un al doilea suspect, Arna Kimiai, în vârstă de 24 de ani, se va preda. „Ne bucurăm să auzim că doamna Kimiai intenţionează să facă ceea ce trebuie", a spus locotenentul Tracy McCray de la Departamentul de Poliţie din San Francisco (SFPD).
 
Autorităţile au precizat că Malaysia King a fost arestată joi, cu ajutorul ofiţerilor de poliţie din Los Angeles. Pe lângă acuzaţiile de violenţă şi atac asupra unei alte persoane, femeia e cercetată şi pentru încălcarea legilor de sănătate şi siguranţă ale oraşului.
 
Şoferul de Uber Subhakar Khadka, în vârstă de 32 de ani, susţine că pasagerii au refuzat să poarte masca de protecţie după solicitările sale. Acesta a depus plângere şi pentru tentativă de furt, dar şi pentru utilizarea nemotivată de spray cu piper asupra sa. 
 
În San Francisco, restricţiile epidemice aflate în vigoare în acest moment includ purtarea obligatorie a măştii „pentru a acoperi gura şi nasul” la distanţe mai mici de 2 metri între persoane care nu fac parte din aceeaşi gospodărie. De asemenea, masca trebuie purtată şi în mijloacele de transport public sau „business”.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici