VIDEO Trump spune că ia hidroxiclorochină pentru a preveni infectarea cu COVID-19

Într-un anunţ surpriză făcut luni, preşedintele american Donald Trump a declarat că ia hidroxiclorochină pentru a preveni infectarea cu COVID-19, în ciuda avertismentelor experţilor din domeniul medical cu privire la utilizarea medicamentului folosit în tratarea malariei, potrivit Reuters.

2470 afișări
Imaginea articolului VIDEO Trump spune că ia hidroxiclorochină pentru a preveni infectarea cu COVID-19

Trump spune că ia hidroxiclorochină în ciuda avertismentului FDA

"Iau hidroxiclorochină. Am luat-o în ultima săptămână şi jumătate. O pastilă în fiecare zi", a afirmat Trump spre surprinderea reporterilor prezenţi la o întâlnire cu reprezentanţii directorilor de restaurante ale căror afaceri se resimt după impactul coronavirusului.

Trump, în vârstă de 73 de ani, care este testat zilnic pentru coronavirus, a spus că l-a întrebat pe medicul de la Casa Albă dacă este bine să ia medicamentul, iar acesta i-a răspuns: „Bine, dacă doriţi”.

De asemenea, Trump a spus că a luat o singură doză de azitromicină, un antibiotic care previne infectarea cu noul coronavirus, iar în combinaţie cu hidroxiclorochina ia zinc.

"Tot ce pot să vă spun este până acum par să fiu OK", a adăugat Trump.

În urmă cu câteva săptămâni, Trump a promovat medicamentul ca un potenţial tratament bazat pe un raport pozitiv despre utilizarea lui împotriva virusului, dar studiile ulterioare au descoperit că nu este util. 

Administraţia pentru produse alimentare şi Medicamente (FDA) a emis un avertisment cu privire la utilizarea acestui medicament folosit în principal pentru tratarea malariei.

Într-o declaraţie din 24 aprilie, FDA a transmis că este „conştientă de raportările unor probleme grave de ritm cardiac” la pacienţii cu COVID-19 tratate cu hidroxiclorochină sau un medicament mai vechi, clorochină.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trump,
medicament

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici