VIDEO Turnului Eiffel este de astăzi cu 6 metri mai înalt

Înălţimea Turnului Eiffel a crescut marţi cu 6 metri, după ce o nouă antenă radio digitală a fost ataşată în vârful monumentului parizian.

3213 afișări
Imaginea articolului VIDEO Turnului Eiffel este de astăzi cu 6 metri mai înalt

VIDEO Turnului Eiffel este de astăzi cu 6 metri mai înalt

Turnul, construit de Gustave Eiffel la sfârşitul secolului al XIX-lea, măsoară acum 330 de metri, după ce antena DAB+ (digital audio) a fost montată pe vârful său cu ajutorul unui elicopter într-o operaţiune care a durat mai puţin de 10 minute, relatează Reuters.

În timpul construcţiei sale, Turnul Eiffel a depăşit Monumentul Washington pentru a deveni cea mai înaltă structură construită de om din lume, titlu pe care l-a deţinut timp de patru decenii, până când a fost depăşit de clădirea Chrysler din New York în 1929.

Turnul se numără printre cele mai vizitate obiective turistice din lume, potrivit TripAdvisor.

Cu toate acestea, el a fost folosit şi pentru transmisiuni de radiodifuziune timp de peste 100 de ani, înălţimea vârfului său modificându-se de numeroase ori, pe măsură ce antenele îmbătrânite au fost înlocuite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici