VIDEO - Un baraj minier din Brazilia s-a rupt. Experţi: Un dezastru iminent în condiţiile unei legislaţii permisive

Ruperea barajului minier din Brazilia, în urma căruia cel puţin 115 persoane au murit, iar alte 248 sunt date dispărute, considerat un dezastru aproape iminent în condiţiile unei legislaţii permisive şi personalului insuficient, afirmă experţi, iar o înregistrare recentă arată momentul dezastrului.

1572 afișări
Imaginea articolului VIDEO - Un baraj minier din Brazilia s-a rupt. Experţi: Un dezastru iminent în condiţiile unei legislaţii permisive

VIDEO - Un baraj minier din Brazilia s-a rupt. Experţi: Un dezastru iminent în condiţiile unei legislaţii permisive

O înregistrare dată publicităţii recent arată momentul ruperii barajului minier şi avalanşa de noroi şi deşeuri feroase care s-a revărsat peste o parte din localitatea Brumadinho din statul Minas Gerais şi a contaminat râurile din aval.

"Minas Gerais are o istorie seculară ca fiind indulgentă cu sectorul minier. Este ceva cultural ", a declarat deputatul brazilian Joao Vitor Xavier, relatează agenţia The Associated Press.

Oficialul a mai afirmat că industria minieră reuşeşte să convingă populaţia şi autorităţile prezentând beneficiile economice ale proiectelor, însă pun profitul mai presus de siguranţa.

Mai mult, astfel de catastrofe s-ar putea produce din nou, în contextul în care autorităţile braziliene încearcă să facă mai permisivă legislaţia minieră în numele dezvoltării economice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici