VIDEO Un bărbat ce truca fotografii cu copii răniţi şi le prezenta ca fiind din Alep a fost reţinut în Egipt

Poliţia egipteană l-a reţinut pe un bărbat pentru trucarea unor fotografii cu "copii răniţi", pe care intenţiona să le prezinte pe reţelele de socializare ca fiind imagini care ilustează situaţia din oraşul sirian Alep, a anunţat Ministerul egiptean de Interne, citat de Sputnik News.

2443 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un bărbat ce truca fotografii cu copii răniţi şi le prezenta ca fiind din Alep a fost reţinut în Egipt

VIDEO Un bărbat ce truca fotografii cu copii răniţi şi le prezenta ca fiind din Alep a fost reţinut în Egipt

"Membrii echipei de filmare, din care făceau parte asistenţii fotografului şi părinţii copiilor, au fost reţinuţi în Port Said", a anunţat ministerul pe Facebook.

Potrivit ministerului, poliţiştii au asistat la procesul de filmare care a avut loc lângă ruinele unei clădiri construite ilegal şi demolate ca urmare a deciziei autorităţilor locale.

O fetiţă care era îmbrăcată într-o rochie albă şi care părea că are pete de sânge ce s-au dovedit ulterior a fi pete de vopsea a atras atenţia unui poliţist care circula prin apropiere cu un vehicul. Copilul avea o mână "bandajată" şi ţinea în mână un ursuleţ care avea de asemenea pete roşii.

Potrivit unor informaţii, fotograful ar fi recunoscut că urma să publice aceste fotografii pe reţelele de socializare şi să le prezinte ca fiind imagini din Alep.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici