VIDEO Ursula von der Leyen, lăsată în picioare la întâlnirea oficială cu Erdogan. Reacţia Bruxelles-ului: ”A fost în mod clar surprinsă”

  • Preşedinta Comisiei Europene a fost lăsată fără scaun la întâlnirea cu preşedintele turc Recep Erdogan şi Charles Michel, preşedintele Consiliului European.
  • "Preşedinta Comisiei a fost în mod clar surprinsă” a reacţionat purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen.
  • Cei doi oficiali s-au deplasat la Ankara în încercarea de a relua relaţiile UE-Turcia, după o serie de tensiuni.
10149 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ursula von der Leyen, lăsată în picioare la întâlnirea oficială cu Erdogan. Reacţia Bruxelles-ului: ”A fost în mod clar surprinsă”

Foto: Profimedia

Două scaune şi trei lideri la întâlnirea de la Ankara dintre preşedintele turc Recep Erdogan şi liderii UE, Charles Michel şi Ursula von der Leyen.
 
Preşedinta Comnisiei Europene a fost lăsată fără scaun la intrarea în sală. Puţin dezorientată, Ursula von der Leyen s-a aşezat pe o canapea, la mare distanţă de cei doi lideri.
 
Imaginile au determinat speculaţii de sexism pe reţelele sociale sau un afront intenţionat împotriva Comisiei Europene.
 
"Preşedinta Comisiei  a fost în mod clar surprinsă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ursulei von der Leyen, Eric Mamer, adăugând că a cerut echipei sale să "ia toate măsurile adecvate" pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla, potrivit DPA.
 
Von der Leyen conduce executivul UE, care propune legi şi adoptă unele acte legislative, printre alte atribuţii. În calitate de preşedinte al Consiliului European, Charles  Michel este responsabil pentru organizarea întâlnirilor dintre liderii UE.
 
"Important este că preşedinta Comisiei ar fi trebuit să fie aşezată lângă preşedintele Consiliului European şi preşedintele turc," a mai spus Mamer.
 
 
Într-o postare pe Facebook, miercuri târziu, Charles Michel a vorbirt despre acest incident.
 
"Cele câteva imagini difuzate au dat impresia că nu eram conştient de această situaţie", a scris fostul premier belgian. „Nimic nu poate fi mai departe de realitate sau de cele mai profunde sentimente ale mele”.
 
Ambii lideri ai UE au decis să se concentreze pe subiectul întâlnirii, decât să provoace un „incident public”, potrivit lui Charles Michel.
 
Cei doi oficiali s-au deplasat la Ankara în încercarea de a relua relaţiile UE-Turcia, după o serie de tensiuni legate de resursele de gaze naturale din estul Mediteranei.
 
Aceştia au discutat şi despre retragerea recentă a Turciei din Convenţia de la Istanbul privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi copiilor, precum şi despre preocupările lor cu privire la statul de drept şi libertatea de exprimare în ţară, a precizat Michel.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici