Videoclip revoltător: Poliţia din Chile a împins un băiat de 16 ani de pe pod în timpul protestelor

  • Cu mai puţin de o lună înainte ca Chile să voteze asupra înlocuirii constituţiei sale, poliţia a reprimat brutal manifestanţii din capitala Santiago.
  • Vineri seară, ofiţerii forţelor de poliţie, Carabineros, au folosit gaze lacrimogene şi jeturi de apă pentru a dispersa protestatarii care se adunau în Plaza Italia.
  • În timpul protestelor un incident revoltător a atras atenţie internaţională.
670 afișări
Imaginea articolului Videoclip revoltător: Poliţia din Chile a împins un băiat de 16 ani de pe pod în timpul protestelor

Un videoclip revoltător din Chile în care un poliţist împinge un adolescent de 16 de pe un pod aduce în faţa problema violenţei forţelor de ordine

Mai multe videoclipuri arată un tânăr de 16 ani care este împins peste balustrada unui pod de un poliţist. Băiatul a căzut în canalul murdar de beton al râului Mapocho, unde a rămas nemişcat, cu faţa în jos.

„În timp ce protestatarii fugeau, am văzut momentul în care ofiţerul l-a interceptat pe băiat şi l-a aruncat de pe pod”, a spus pentru The Guardian, Pavel Pavelic Jofre care a participat la proteste.

„Două persoane din grupul nostru s-au dus să îl ajute şi, după stabilizarea stării sale a fost dus la spital”, a  explicat acesta momentele ce au urmat incidentul.

Discutând incidentul într-o declaraţie televizată, generalul Enrique Monrás, nu a exclus responsabilitatea forţelor de ordine pentru ceea ce s-a întâmplat, dar a spus că, în opinia sa, băiatul „şi-a pierdut echilibrul şi a căzut” în timpul unui arestării. El a spus că forţele de ordine au propriul set de videoclipuri care îl absolvă de vina pe poliţist.

Băiatul se află într-o stare stabilă în clinica Santa María, la mică distanţă de locul în care a avut loc incidentul.

Pe măsură ce imaginile au început să se viralizeze pe reţelele de socializare, forţele de ordine s-au confruntat cu presiuni pentru a acţiona asupra acestui "cult al violenţei".

Politicienii de opoziţie au cerut ca generalul Mario Rozas, şeful Carabineros, să demisioneze.

Din octombrie anul trecut, Chile a fost zguduit de un val de proteste în masă împotriva inegalităţilor accentuate şi a unei serii de nedreptăţi sistemice. Represiunea care a urmat a fost condamnată la nivel internaţional.

Procurorul public din Chile a declarat că, din octombrie anul trecut, 8.575 de presupuse încălcări ale drepturilor omului au fost comise de for'ele de ordine în reprimarea protestelor şi doar 16 agenţi de poliţie au fost demişi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici