Viitorul preşedinte al României ar putea fi o persoană foarte familiară la Washington

Viitorul preşedinte al României ar putea să fie o persoană foarte cunoscută în Statele Unite, relatează cotidianul Washington Times, în ediţia electronică, referindu-se la liderul social-democrat, Mircea Geoană, fost ambasador la Washington în perioada anilor '90.

72 afișări
Imaginea articolului Viitorul preşedinte al României ar putea fi o persoană foarte familiară la Washington

Viitorul preşedinte al României ar putea fi o persoană foarte familiară la Washington (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Mircea Geoană este implicat în prezent într-o cursă politică strânsă pentru obţinerea postului de preşedinte, la cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc la 6 decembrie.

Liderul Partidului Social Democrat are şanse egale de a câştiga alegerile cu cele ale contracandidatului său, preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu, apreciază ziarul american.

Geoană a devenit cel mai tânăr ambasador al României în 1996, la vârsta de 37 de ani, reprezentând o ţară renăscută care se luptase să înlăture o dictatură comunistă brutală cu numai şase ani înainte, comentează Washington Times.

El a lucrat ca ambasador până în 2000, când a fost numit ministru de Externe, dar a continuat să meargă la Washington pentru întâlniri la nivel înalt sau conferinţe organizate la Clubul Naţional de Presă, menţinându-şi profilul înalt în capitala americană.

Deşi are în prezent o orientare politică socialistă, Geoană a fost un puternic susţinător al capitalismului non-intervenţionist, în timp ce era ambasador, notează Washington Times.

În timpul exercitării funcţiei sale la Washington, Geoană a susţinut includerea României în NATO, iar ca ministru de Externe, el a continuat să promoveze relaţiile cu Statele Unite, sprijinind războiul din Irak împotriva lui Saddam Hussein în 2003.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici