Viitorul şef al Pentagonului: Statele Unite trebuie să contracareze anumite comportamente ale Rusiei

Statele Unite vor trebui să contracareze comportamentele Rusiei în situaţiile în care cele două ţări nu pot coopera, afirmă James Mattis, desemnat de preşedintele Donald Trump pentru funcţia de secretar al Apărării.

1880 afișări
Imaginea articolului Viitorul şef al Pentagonului: Statele Unite trebuie să contracareze anumite comportamente ale Rusiei

Viitorul şef al Pentagonului: Statele Unite trebuie să contracareze anumite comportamente ale Rusiei (Imagine: Wikiwand / Mediafax Arhiva Foto)

"Am cooperat cu Rusia chiar şi în timpul celor mai negre zile ale Războiului Rece şi susţin dorinţa preşedintelui-ales de a coopera cu Rusia acum", a declarat James Mattis în cursul audierilor în Comisia senatorială a Forţelor Armate.

"În acelaşi timp, când identificăm zone în care nu putem coopera, trebuie să contracarăm comportamentul Rusiei şi trebuie să ne apărăm dacă Rusia decide să acţioneze contrar intereselor noastre", a adăugat James Mattis, citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Cred că, acum, cel mai important lucru este să recunoaştem realitatea că avem de-a face cu Vladimir Putin şi să recunoaştem că încearcă să destrame Alianţa Nord-Atlantică; trebuiie să luăm măsuri integrate - diplomatice, economice, militare şi altele -, în colaborare cu aliaţii, pentru a apăra valorile", a subliniat Mattis.

Viitorul şef al Pentagonului a identificat agresiunea rusă, terorismul şi agresivitatea Beijingului în Marea Chinei de Sud ca fiind cele mai mari provocări după al II-lea Război Mondial.

"Capacităţile de disuasiune sunt esenţiale în acest moment, iar această situaţie necesită o armată puternică", a subliniat Mattis, adăugând că armata americană nu este suficient de puternică acum

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici