Viktor Orban a declarat stare de urgenţă în Ungaria, pentru a avea mai mult spaţiu de manevră

Guvernul ungar a dispus stare de urgenţă din cauza războiului din Ucraina.

18211 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban a declarat stare de urgenţă în Ungaria, pentru a avea mai mult spaţiu de manevră

Viktor Orban a declarat stare de urgenţă în Ungaria, pentru a avea mai mult spaţiu de manevră

„Pentru a proteja interesele de securitate naţională ale Ungariei, pentru a fi sigur că rămâne în afara războiului şi pentru a proteja familiile hunilor, guvernul are nevoie de spaţiu de manevră şi de pregătire pentru acţiune imediată”, a spus primul ministru Viktor Orbán, potrivit purtătorului său de cuvânt, Zoltan Kovacs.

Cu câteva ore mai devreme, cu 136 de voturi pentru şi 36 împotrivă, Adunarea Naţională a Ungariei a aprobat al 10-lea amendament la legea fundamentală, care permite guvernului să pună în aplicare o stare de pericol din cauza conflictelor armate, războaielor sau dezastrelor umanitare dintr-o ţara vecină, relatează purtătorul de cuvânt al guvernului.

Pe lângă categoriile deja existente care pot declanşa o stare de pericol, există şi dezastrele naturale sau accidentele de muncă care pun în pericol siguranţa vieţii şi a bunurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici