Viktor Orban: Cotele obligatorii de refugiaţi ar trebui eliminate de pe agenda Uniunii Europene

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că sistemul cotelor obligatorii de refugiaţi ar trebui eliminate de pe agenda UE, în contextul riscurilor de securitate ridicate de imigraţie, scrie agenţia de ştiri MTI.

247 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Cotele obligatorii de refugiaţi ar trebui eliminate de pe agenda Uniunii Europene

Viktor Orban: Cotele obligatorii de refugiaţi ar trebui eliminate de pe agenda Uniunii Europene (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Sistemul cotelor obligatorii de redistribuire fără o limită maximă ar putea nărui "tot ce am îndeplinit şi ar putea distruge toate lucrurile pentru care am lucrat," a declarat Orban, în cadrul unei întrevederi cu premierul slovac Robert Fico.

Liderul de la Budapesta a mai adăugat că ungurii doresc să fie în siguranţă, iar ceea ce s-a întâmplat la Paris ar putea să se întâmple şi la Bratislava ori Budapesta. În contextul acestor riscuri de securitate, Orban a făcut un apel la omologul său slovac pentru eliminarea de pe agenda UE a cotelor obligatorii de refugiaţi.

La rândul său, Robert Fico a reiterat că, din punctul său de vedere, sistemul cotelor obligatorii de refugiaţi este "mort din punct de vedere politic," adăugând că în ceea ce priveşte imigraţia, eliminarea cauzelor sale şi securizarea eficace a frontierelor Schengen au o importanţă crucială în gestionarea problemei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici