Viktor Orban declară că politicile greşite pot multiplica migraţia în masă

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat vineri că politicile greşite pot multiplica migraţia în masă şi din acest motiv a decis să continue o politică dură pentru a apăra frontiera.

195 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban declară că politicile greşite pot multiplica migraţia în masă

Viktor Orban declară că politicile greşite pot multiplica migraţia în masă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În timp ce protejăm Ungaria, protejăm şi Uniunea Europeană" şi aceasta nu este o situaţie fără precedent în istorie, a afirmat Orban, într-un interviu pentru postul public de radio.

Referitor la o întâlnire de joi între oficiali ungari şi sârbi, Orban a precizat că premierul sârb Aleksandar Vucici nu este "fericit cu privire la gardul plănuit la frontiera comună", dar acest lucru este de înţeles. Totuşi, Ungaria şi Serbia trebuie să ajungă la o poziţie comună privind imigraţia, a apreciat premierul ungar.

"Anii care vor veni nu vor fi uşori din cauza imigraţiei, dar sunt identificate sarcini, există un calendar şi planuri de acţiune care trebuie executate", a adăugat el.

Orban a mai afirmat că Ungaria şi-a apărat interesele la summitul UE de săptămâna trecută, când s-a luat o decizie privind imigraţia. Ungaria şi Bulgaria vor beneficia de scutiri de la unele măsuri, în condiţiile în care situaţia lor este diferită de a celorlalte state.

"Situaţia Ungariei este mai dificilă, pentru că grecii nu reuşesc să oprească imigranţii economici la graniţă şi aceştia ajung în Ungaria", a subliniat premierul. Poziţia Ungariei la summit a fost că nu trebuie să i se impună cote de imigranţi, a adăugat el.

Situaţia este gestionată greşit şi din cauza răspunsului greşit al Europei, "acum există în Africa impresia" că Europa îi primeşte pe imigranţi. "De aceea trebuie să le spunem clar (...), acest continent nu este casa voastră, aveţia propria casă. Aici este casa noastră, pe care am construit-o. Cooperăm cu voi, dar avem legi; respectaţi-le. Şi dacă vreţi să veniţi aici, există reguli. Dar nu puteţi veni aici într-un mod care încalcă legea, rupându-ne gardurile şi frontierele", a conchis Orban.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici