Viktor Orban: Forţele armate ungare ar trebui să poată apăra ţara de o ameninţare venită din orice direcţie/ Securitatea Ungariei nu se poate baza doar pe NATO

Viktor Orban, premierul de la Budapesta, a declarat că forţele armate ale Ungariei are trebui să aibă capacitatea de a apăra ţara pe cont propriu de un atac venit din orice direcţie, adăugând că securitatea Ungariei nu poate fi asigurată doar de NATO, informează site-ul de ştiri Politico.eu.

2478 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Forţele armate ungare ar trebui să poată apăra ţara de o ameninţare venită din orice direcţie/ Securitatea Ungariei nu se poate baza doar pe NATO

Viktor Orban: Forţele armate ungare ar trebui să poată apăra ţara de o ameninţare venită din orice direcţie/ Securitatea Ungariei nu se poate baza doar pe NATO

Orban a declarat, într-un interviu pentru Figyelő, că Budapesta implementează un program de dezvoltare militară multianuală "la finalul căruia Ungaria va avea o putere semnificativă şi va fi capabilă să se apere de un atac venit din orice direcţie".

"Sunt printre cei care consideră că NATO este importantă, dar nu cred că securitatea militară a Ungariei se poate baza pe NATO", a afirmat premierul. adăugând că: "trebuie să reuşim să evităm atacurile cu propriile forţe".

Orbán a făcut aceste declaraţii după vizita la Budapesta a secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, ocazie cu care cele două ţări au încheiat un acord bilateral de apărare şi au discutat despre potenţiala achiziţie de rachete de către Ungaria.

Deşi se pronunţă în favoarea unei armate europene comune şi consideră că Europa ar trebui să poată gestiona ameninţarea rusă fără ajutor din partea SUA, Orbán a subliniat că Ungaria ar trebui să aibă relaţii economică cât mai bune cu Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici