Viktor Orban îi reproşează Comisiei Europene lipsa de legitimitate

Premierul ungar Viktor Orban îi reproşează Comisiei Europene lipsa de "legitimitate democratică", într-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

190 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban îi reproşează Comisiei Europene lipsa de legitimitate

Viktor Orban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt ales, Guvernul ungar este ales, Parlamentul European este, de asemenea, ales. Dar cine a ales Comisia Europeană? Unde este legitimitatea ei democratică", se întreabă Orban.

Relaţiile sunt tensionate între Budapesta şi Comisia Europeană care a propus săptămâna trecută să îşi îngheţe ajutoarele pentru a sancţiona un deficit public prea mare. Ungaria nu va pierde "niciun cent" din fondul european de coeziune, a declarat vineri premierul ungar.

Budapesta este, de asemenea, în colimatorul UE pentru legile controversate de reformare a Băncii Centrale şi a justiţiei.

"Nu se poate vorbi despre noi, nici cu noi, aşa cum se întâmplă în Parlamentul European, în cadrul stângii şi la liberali", a declarat premierul eurosceptic, care se revendică a fi de dreapta.

El acuză o "stângă internaţională" că duce o ofensivă împotriva Guvernului său. Din cauza prăbuşirii stângii în Ungaria, el afirmă că aceasta îşi lansează atacurile "din exterior şi nu numai din Europa, ci şi din America".

El le reproşează, de asemenea, liderilor europeni că şi-au pierdut "credinţa" în ceea ce era altădată "grandoarea" Europei.

"Noi refuzăm să facem un apel la forţă, ceea ce ţine de faptul că (Europa) este o lume a culturii creştine", a explicat el.

Potrivit FAS, Orban s-a declarat dispus să renegocieze cu Bruxelles-ul pentru a adapta legislaţia ungară.

Viktor Orban este acuzat de derivă autoritară de opozanţii săi şi a fost somat de Executivul european, gardianul tratatelor UE, să modifice mai multe legi controversate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici