Viktor Orban îndeamnă cetăţenii Ungariei să participe la sondajul privind migraţia şi să îşi exprime părerea despre "planul Soros"

Premierul ungar Viktor Orban a îndemnat, vineri, cetăţenii Ungariei să participe la sondajul public al guvernului privind migraţia, pentru a ajuta ţara să se protejeze mai bine în faţa pericolelor reprezentate de imigranţi, relatează agenţia MTI.

303 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban îndeamnă cetăţenii Ungariei să participe la sondajul privind migraţia şi să îşi exprime părerea despre "planul Soros"

Viktor Orban îndeamnă cetăţenii Ungariei să participe la sondajul privind migraţia şi să îşi exprime părerea despre "planul Soros"

Sondajul denumit "consultare naţională" îi va întreba pe unguri dacă ţara lor ar trebui să devină o ţară de imigranţi sau nu. Orban consideră oamenii trebuie să îşi exprime părerea despre "planul Soros".

"Finanţistul american George Soros a publicat planul privind imigranţii şi a stabilit un mod de acţiune care este în contradicţie cu propunerile guvernului Ungariei. Birocraţii de la Bruxelles lucrează să implementeze acest plan punct cu punct. Dar liderii din Consiliul de Miniştri al UE nu vor asigura o decizie unanimă în această privinţă", a declarat Viktor Orban.

Premierul Ungariei consideră că rezultatul sondajului public va arăta comunităţii internaţionale că "vasta majoritate a comunităţii ungare împărtăşeşte acelaşi punct de vedere cu premierul".

Viktor Orban a spus că nu este cazul ca Bruxelles-ul să aibă în vedere retragerea finanţării pentru Ungaria din cauza disputei privind migraţia. În orice caz, Orban susţine că o astfel de mutare este de neconceput întrucât nu ar avea nicio bază legală.

"Nu văd nicio diferenţă între cheltuirea banilor Ungariei şi ai UE, de vreme ce toţi sunt banii noştri. Nu am primit niciun ban din partea UE ca un cadou; pentru toate fondurile am oferit bani la schimb", a spus Orban.

Şeful guvernului de la Budapesta consideră că UE nu poate să aplice o amendă Ungariei pentru acelaşi motiv, adăugând că liderii europeni au făcut astfel de ameninţări în mod ilegal.

Guvernul de la Budapesta a respins în repetate rânduri planul UE de relocare a refugiaţilor şi a subliniat că nimeni nu-i poate impune unei ţări să accepte anumiţi cetăţeni. În hotărârea luată la 6 septembrie, Curtea de Justiţie a UE a respins apelurile Slovaciei şi Ungariei cu privire la cotele obligatorii introduse în 2015 pentru a reloca solicitanţii de azil din Grecia şi Italia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici