Viktor Orban: Migraţia şi direcţia spre care se îndreaptă UE, subiectele care divizează Europa

Două subiecte care afectează unitatea Europei sunt migraţia şi direcţia spre care se îndreaptă Uniunea Europeană, a declarat marţi premierul ungar Viktor Orban, în cadrul unui eveniment al partidului de guvernământ Fidesz, la Budapesta, relatează MTI.

550 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Migraţia şi direcţia spre care se îndreaptă UE, subiectele care divizează Europa

Viktor Orban: Migraţia şi direcţia spre care se îndreaptă UE sunt subiectele care divizează Europa

Premierul Ungariei consideră că migraţia ilegală a fost în mod corect catalogată drept "valul de migrare în masă" al lumii moderne.

În privinţa viitorului UE, Orban a spus că discuţia este dacă Blocul comunitar se îndreaptă către "Europa Bruxelles-ului" sau către "Europa statelor naţionale". Ambele subiecte sunt considerate de o importanţă istorică pentru Uniunea Europeană.

"Cei care sunt în favoarea unei Europe a naţiunilor sunt eurorealişti, nu eurosceptici. Eurorealiştii vor să construiască Uniunea Europeană pe fundaţii solide precum o stâncă, nu pe nisip. Realitatea Europei naţiunilor este singura fundaţie politică existentă în prezent", a declarat Viktor Orban.

Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat că nimeni nu-i poate impune unei ţări să accepte anumiţi cetăţeni, adăugând că este o decizie suverană a naţiunii respective.

"Multiculturalismul a eşuat în Europa, iar UE încearcă acum să forţeze ţările membre, inclusiv Ungaria, să plătească preţul pentru asta. UE încearcă să distribuie imigranţi care au intrat în mod nejustificat în ţările membre din Europa de Vest, după ce li s-a interzis accesul în ţări precum Ungaria", a mai spus Orban.

Viktor Orban a transmis că propunerea Ungariei este distribuirea imigranţilor şi refugiaţilor în afara Europei, nu în cadrul statelor membre ale Blocului comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici