Viktor Orban neagă că Ungaria ar intenţiona să construiască un gard la graniţa cu Slovenia

Guvernul ungar nu intenţionează să construiască un gard la graniţa cu Slovenia, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, în urma unor informaţii în acest sens apărute joi, relatează MTI.

104 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban neagă că Ungaria ar intenţiona să construiască un gard la graniţa cu Slovenia

Viktor Orban neagă că Ungaria ar intenţiona să construiască un gard ca graniţa cu Slovenia

Orban a declarat într-o conferinţă de presă, în urma discuţiilor avute la Vienape tema crizei refugiaţilor, că sunt în desfăşurare lucrări la frontieră pentru a "curăţa" o fâşie de teren, pentru a putea fi trimis acolo echipament mobil.

Din moment ce Slovenia este parte din spaţiul Schengen, acolo nu trebuie construit ceva ce nu poate fi eliminat într-o singură zi, a adăugat şeful Guvernului ungar.

Potrivit unor surse citate joi de MTI, Ungaria a demarat lucrări pentru instalarea unui gard metalic la frontiera cu Slovenia, în contextul afluxului de refugiaţi. Poliţişti ungari lucrează în zona Tornyiszentmiklos-Pince, la frontiera cu Slovenia, pentru construirea unui gard metalic lângă autostrăzile M70 şi A5.

Ungaria a fost criticată din cauza iniţiativelor privind construirea de garduri metalice la frontiera cu Serbia şi pe segmente ale frontierei cu Croaţia şi România.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici