Viktor Orban nu renunţă, în ciuda criticilor din UE. Ungaria a anunţat când va avea loc referendumul privind controversata lege anti-LGBT

  • Ungaria intenţionează să organizeze un referendum privind legislaţia care limitează predarea în şcoli a unor informaţii despre homosexualitate şi problemele transgender la sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor, a declarat joi şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban.
  • Orban a anunţat referendumul miercuri, intensificând un război cultural cu Uniunea Europeană.
3255 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban nu renunţă, în ciuda criticilor din UE. Ungaria a anunţat când va avea loc referendumul privind controversata lege anti-LGBT

Viktor Orban nu renunţă, în ciuda criticilor din UE. Ungaria a anunţat când va avea loc referendumul privind controversata lege anti-LGBT

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a iniţiat acţiuni în justiţie cu privire la modificările aduse legilor privind educaţia şi protecţia copilului în Ungaria.

"Pentru Ungaria, există mult mai multe argumente în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană decât împotriva acesteia. Aderarea la UE a fost decizia corectă, a fost în interesul nostru naţional", a spus Gergely Gulyas, şeful de cabinet al lui Orban, într-un briefing de ştiri.

El a spus însă că Ungaria are dreptul să ia decizii pe cont propriu cu privire la aspecte în care nu a predat autoritatea instituţiilor UE.

Întrebată de referendum, Comisia Europeană a declarat că nu interferează în metodele alese de statele membre de elaborare a politicilor, deşi a considerat măsura una discriminatorie.

Măsurile, care au fost contestate de comunitatea LGBT, interzic utilizarea materialelor care "promovează homosexualitatea şi schimbarea de gen" în şcoli, aparent ca o măsură de prevenire a abuzului asupra copiilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici