Viktor Orban, pentru a patra oară premier. Parlamentul din Ungaria i-a acordat vot favorabil

Viktor Orban, a primit, joi, vot favorabil din partea Parlamentului de la Budapesta pentru a ocupa, pentru a patra oară, funcţia de prim-ministru al Ungariei, după ce coaliţia condusă de Fidesz a câştigat alegerile parlamentare din luna aprilie, relatează agenţia MTI.

637 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban, pentru a patra oară premier. Parlamentul din Ungaria i-a acordat vot favorabil

Viktor Orban, pentru a patra oară premier. Parlamentului din Ungaria i-a acordat vot favorabil

Orban a primit vot favorabil din partea a 134 de parlamentari, în timp ce doar 28 s-au opus realegerii sale.

Imediat după vot, Orban a depus jurământul, fiind pentru a patra oară când obţine un mandat de premier al Ungariei.

În discrusul de inaugurare, Orban a afirmat că ”era democraţiilor liberale s-a încheiat”.

”În locul democraţiilor liberale care au eşuat, vom construi o democraţie creştină a secolului XXI care să garanteze demnitatea umană, libertatea şi securitatea, care protejează egalitatea, modelul familiei tradiţionale şi cultura noastră creştină şi care să ofere naţiunii noastre şansa de a supravieţui şi a prospera”, a declarat prim-ministrul Ungariei.

”Ştiu că mulţi vor considera acest obiectiv imposibil, însă cred că Ungaria poate fi până în 2030 în primele cinci ţări europene în privinţa standardelor de viaţă”, a adăugat Orban.

Alianţa de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria desfăşurate la data de 8 aprilie, câştigând 133 din cele 199 de locuri din Parlament.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici