Viktor Orban: Planul CE privind refugiaţii este "revoltător". Liderii UE trăiesc într-un "turn de fildeş"

Planul Comisiei Europene de distribuire a refugiaţilor în statele europene, cu riscul unor contribuţii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat este "revoltător", acuză premierul Ungariei, Viktor Orban, afirmând că liderii de la Bruxelles trăiesc într-un "turn de fildeş", relatează MTI.

1537 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Planul CE privind refugiaţii este "revoltător". Liderii UE trăiesc într-un "turn de fildeş"

Viktor Orban: Planul CE privind refugiaţii este "revoltător". Liderii UE trăiesc într-un "turn de fildeş" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Orban a explicat că fiecare cetăţean ungar a beneficiat de fonduri structurale europene de 4.000 de euro în ultimii şapte ani.

Premierul Ungariei i-a acuzat pe liderii de la Bruxelles că locuiesc într-un "turn de fildeş".

"Ei nu cunosc realitatea şi nu au idee despre ce vorbesc", a spus Orban.

Polonia, Ungaria şi Cehia au anunţat, miercuri, că se opun iniţiativei Comisiei Europene de creare a unui sistem permament de distribuire a imigranţilor pe bază de cote obligatorii.

Comisia Europeană a propus, miercuri, un sistem permanent de distribuire a refugiaţilor în ţările Uniunii Europene, statele putând refuza timp de un an primirea extracomunitarilor, achitând în schimb contribuţii de 250.000 de euro pentru fiecare imigrant refuzat.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, au criticat dur ţările est-europene care nu acceptă refugiaţi, afirmând că multe state se consideră europene când primesc fonduri structurale, dar nu procedează la fel când ar avea obligaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici