Viktor Orban, premierul Ungariei: UE ar trebui să creeze "un oraş gigantic pentru refugiaţi" în Libia

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să creeze un "un oraş gigantic pentru refugiaţi" pe coasta Libiei unde să fie procesate solicitările de azil pentru refugiaţii care ajung acolo din alte state africane, relatează Reuters online.

2727 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban, premierul Ungariei: UE ar trebui să creeze "un oraş gigantic pentru refugiaţi" în Libia

Viktor Orban

Prezent la Viena, unde a participat la o reuniune a liderilor statelor din zona de sud-est a Europei, premierul ungar a insistat că frontierele externe ale Uniunii Europene ar trebui să fie "în totalitate sub control," inclusiv frontiera mediteraneană, unde Libia are rol indispensabil.

"UE are nevoie de o nouă politică în ceea ce priveşte Libia", a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Situaţia în Libia a degenerat într-un haos politic după pierderea puterii de Muammar Gaddafi, mai multe facţiuni luptând pentru a controla teritoriul libian.

Unitatea Libiei trebuie menţinută, un nou guvern ar trebui creat, care să fie atras într-un acord de cooperare cu UE, a adăugat liderul ungar.

Orban a mai afirmat că Europa are nevoie de o nouă linie de apărare pentru cazul în care nu va mai funcţiona acordul dintre UE şi Turcia privind limitarea imigraţiei ilegale, notează agenţia de ştiri MTI.

Liderul de la Budapesta a mai declarat că UE ar trebui să semneze un acord cu Egiptul similar cu cel existent cu Turcia, avertizând că în lipsa unui astfel de acord "am putea avea o surpriză acolo".

Premierul a mai adăugat că Ungaria doreşte ca Uniunea Europeană să suplimenteze bugetul alocat pentru gestionarea problemei imigraţiei şi cere o distribuire mai justă a fondurilor între statele afectate. "Banii ajung mereu la Italia şi Grecia" în timp ce Bulgaria, Macedonia şi Serbia primesc "sume ruşinos de mici."

Orban a reiterat că Ungaria a cheltuit 500 de milioane de euro pentru protecţia propriilor frontiere şi nu a cerut deloc fonduri de la UE în acest sens.

Sistemul cotelor reprezintă o invitaţie, iar Europa ar trebui să spună clar că nu va mai primi imigranţi ilegali, a declarat Orban, care a adăugat că centre de procesare a solicitărilor de azil ar trebui plasate în afara graniţelor Uniunii Europene şi doar cei care au primit statutul de azilanţi să capete permisiunea de a intra pe teritoriul Blocului comunitar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici