Viktor Orban s-a oferit să ajute Muntenegru să îşi "apere" graniţele împotriva imigranţilor/ Ce răspuns a primit

Premierul ungar Viktor Orban a sugerat marţi că ar putea ajuta Muntenegru să îşi "apere" graniţele împotriva creşterii numărului de imigranţi şi refugiaţi, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.

2782 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban s-a oferit să ajute Muntenegru să îşi "apere" graniţele împotriva imigranţilor/ Ce răspuns a primit

Viktor Orban se oferă să ajute Muntenegru în problema imigranţilor

În cadrul primei vizite oficiale în Muntenegru, Viktor Orban a reiterat faptul că ruta prin Balcani pentru imigranţi şi refugiaţi ar trebui să rămână închisă.

Muntenegru, Albania ş Bosnia se confruntă cu o creşetere a numărului de imigranţi care încearcă să ajungă în Croaţia încă de la începutul anului 2018.

Presa locală sugerează că majoritatea provin din Siria, Pakistan, Afganistan, Algeria, Libia, Maroc, Palestina şi Irak.

În urma discuţiilor cu premierul din Muntenegru, Dusko Markovic, Orban a afirmat că "Europa încă face greşeli serioase".

"I-am spus premierului Markovic că, dacă au probleme serioase cu imigranţii, Ungaria este dispusă să ajute Muntenegru să îşi apere frontierele. Nu doar Muntenegru, ci întreaga UE", a afirmat Orban.

"UE are nevoie şi de Muntenegru", a declarat Orban, adăugând că nu contează economia şi perspectiva politică a unei ţări, ci capabilitatea de a îşi apăra teritoriul şi identitatea culturală.

Markovic i-a mulţumit lui Orban pentru gest, însă a menţionat că "deocamdată nu este necesar".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici